Maak van je bank een echte blikvanger

Maak van je bank een echte blikvanger

Het middelpunt van je woonkamer? Dat blijft de bank. Reden genoeg om hier flink aandacht aan te besteden. Welke bank kies je? Ga jij voor een opvallend model of kies je liever voor neutraal en veilig?

Banken die van zichzelf blikvangers zijn

Sommige banken trekken van zichzelf meteen de aandacht. Daar hoef je niets voor te doen. Zo’n bank geeft je woonkamer veel karakter. Ook creëer je er makkelijk een uniek en persoonlijk interieur mee.

Het nadeel van zo’n blikvanger bank? Op een uitgesproken stijl raak je sneller uitgekeken. En aan een goede bank hangt een flink prijskaartje, dus je wilt er wel een tijdje mee vooruit kunnen. Kies dus alleen voor een statement bank als je echt gek bent van het ontwerp en de kleur.

Voorbeelden van blikvanger banken

Wil je een bank met karakter? Kijk dan eens naar:

Ook banken met een opvallend kleurtje doen het goed. Denk bijvoorbeeld aan een gele, groene, roze of blauwe bank.

Tip: veel van onze banken zijn te krijgen in meerdere uitvoeringen. Denk aan andere bekleding en andere kleuren. Kies dus jouw favoriete model en vraag naar de mogelijke kleuren en stofferingen.

bank velours
ronde bank

Van een neutrale bank een blikvanger maken

Als je voor een neutrale bank gaat, kan je de boel makkelijk veranderen als je erop uitgekeken bent.

Neem bijvoorbeeld een beige bank. Dat is een lekker neutrale basis. Je maakt van deze bank een blikvanger door de aankleding erom heen. Als je de stijl beu bent, verander je de aankleding. Zo kan je de bank weer een heel andere look geven.

Deze tips helpen je om van een neutrale bank een blikvanger te maken.

1: Kies een kleurenpallet

Kies met welke kleuren je wilt werken. Blijf je in de kleuren van je bank of ga je juist voor een contrast? Als we de beige bank als voorbeeld nemen, kan je bijvoorbeeld gaan voor een natuurlijk kleurenpallet met zandtinten. Je kan ook voor een stevig contrast kiezen of de boel wat kleur geven. Bijvoorbeeld door beige te combineren met zwart, blauw of roze. Daarmee krijgt je bank de aandacht.

Je hoeft het zeker niet bij één kleur te houden. Je kan het zo druk of rustig maken als je wilt. Zolang de kleuren maar bij elkaar passen.

2: Mix en match met texturen

Gebruik verschillende texturen om je bank een levendige en gezellige uitstraling te geven. Gebruik hiervoor verschillende stofjes. Denk bijvoorbeeld aan kussens met teddy, velvet of borduursels. Een wollen of linnen dekentje over de bank maakt het geheel af. Of wat dacht je van een schapenvachtje?

3: Mix en match met vormen

Ga je shoppen voor sierkussens? Kies dan verschillende formaten en vormen. Anders wordt het al snel een saaie boel, zelfs als je een toffe kleurencombi hebt gekozen.

Met kussens in verschillende groottes en vormen kan je mooi laagjes creëren door de kussens tegen elkaar te zetten.

4: Overal kussens

Kussens alleen in de hoekjes van de bank? Nee hoor, de kussens mogen overal. Hoe meer, hoe beter. Als je maar plaats overhoudt om te zitten.

5: Niet te netjes

De kussens hoef je echt niet allemaal netjes te rangschikken. Lekker nonchalant staat veel gezelliger en geeft je bank ook weer die levendige uitstraling.

Hoe zet je kussens dan nonchalant neer? Simpel. Je gooit ze. Wel gericht natuurlijk, je wilt geen rommeltje. Je kiest welk kussen je waar wilt hebben en gooit ze zachtjes op hun plek.

6: Maak af met een tapijt

Maak niet alleen je bank een blikvanger, maar je hele zithoek. Maak er een gezellig geheel van. Daarvoor leg je een lekker groot tapijt voor of onder je bank.

Ontdek meer blogs

Producten