Kom tot rust op een plofbank

Kom tot rust op een plofbank

Ken jij de term plofbank al? Het is precies wat de naam al doet vermoeden. Een bank waar je heerlijk op neerploft. De ultieme bank om lekker tot rust te komen na een drukke dag. Of om gewoon op te relaxen op je vrije dag natuurlijk.

Wat is een plofbank?

Een plofbank is de perfecte loungebank. Een bank om helemaal in tot rust te komen.

Een typische plofbank herken je aan:

  • Zachte kussens
  • Een lekker diepe zit

Met een diepe zit wordt de diepte van het zitvlak bedoelt: de afstand tussen de voorkant van de bank en het begin van de rugleuning.

Een diepe zit betekent dat je lekker onder uitgezakt kan zitten en dat er ook ruimte is om comfortabel op de bank te liggen.

Waarom een plofbank kiezen?

Waarom is een plofbank zo’n goed idee?

Omdat een plofbank…

  • Rust en comfort uitstraalt.
  • Je met zijn uitstraling uitnodigt om lekker neer te ploffen en ontspannen.
  • Je helpt om helemaal tot rust te komen.
  • Je hele woonkamer een relaxte uitstraling geeft.
plofbank
plofbank

Is een plofbank voor iedereen?

Een plofbank is dus heerlijk, maar toch raden we hem niet iedereen aan. Waarom? De bank past simpelweg niet bij iedereen.

Misschien wil je helemaal geen bank waar je jezelf in laat wegzakken. Misschien wil je juist een bank met lekker stevige kussens. Een bank die niet zo diep is en waar je actiever op zit. Dat kan natuurlijk ook. De ene bank is niet beter dan de ander. Het ligt gewoon aan wat je persoonlijke voorkeur is. Denk hier dus goed over na.

Proefzitten

Naar welke bank je voorkeur ook uitgaat: we raden je altijd aan om te gaan proefzitten. Dan pas weet je zeker of een bank echt bij je past. Kom dus gezellig uittesten welke bank jij fijn vindt.

Plofbanken in verschillende stijlen

Plofbanken zijn in allerlei stijlen te krijgen. Je kan gaan voor een plofbank met strakke lijnen. Perfect voor een modern interieur.

Houd je juist van zachte en vriendelijke vormen? Ga dan voor een plofbank met mooi afgeronde hoeken. Of een bank met organische vormen.

Modulaire plofbank

Modulaire banken zijn ontzettend populair en dat snappen we helemaal. Ook plofbanken zijn in modulaire variant te krijgen.

Een modulaire plofbank is handig omdat…

  • Je de bank precies kan samenstellen hoe jij wilt. Zo maak je de bank persoonlijk.
  • Je de bank perfect kan aanpassen aan de beschikbare ruimte in je woonkamer.
  • Je de bank makkelijk kan veranderen en uitbreiden.
  • Je de bankelementen ook los van elkaar kan neerzetten. Zo krijgt je woonkamer een heel andere look.
  • Je voor een speels effect kan gaan met elementen in verschillende kleuren en stofferingen.

Tips bij het kiezen van je plofbank

Een plofbank kopen? Lees deze tips.

  1. Even meten is altijd verstandig. Hoeveel ruimte is er beschikbaar? Houd hierbij ook rekening met voldoende loopruimte.
  2. Denk na over hoe je de bank wilt neerzetten. Dat is bepalend voor welke opstelling je kiest.
  3. Overweeg ook eens om je bank los van de muur te zetten. Dat geeft je woonkamer een luxe uitstraling. Ook creëer je zo een gezellige zithoek die duidelijk afgescheiden is van de rest van de ruimte.
  4. Kijk niet alleen naar welke bekleding je mooi vindt, maar ook naar wat praktisch is voor jou. Een lichtbeige bank is bijvoorbeeld prachtig, maar in combinatie met kleine kids misschien toch niet de beste keuze.

Ontdek meer blogs

Producten