Interieurtrend: Ronde banken

Interieurtrend: Ronde banken

Een ronde bank alleen voor een uitzonderlijk excentriek interieur? Zeker niet. Ronde banken zijn een trend en worden daarom steeds gangbaarder. Wij snappen waarom. Ze geven je interieur zo’n fijn en vriendelijk gevoel.

Interieurtrend ronde vormen

Een van de populairste interieurtrends van dit moment zijn ronde en organische vormen. Dit zien we terug in woonaccessoires en meubelstukken, zoals een organische bank.

Waarom ronde banken zo geliefd zijn

Waarom bevallen die ronde banken ons zo goed? Recht en hoekig is immers al lange tijd de norm.

Het antwoord ligt in de uitstraling. Ronde vormen geven je interieur zachtheid. Ze stralen vriendelijkheid en comfort uit. Een fijn en warm gevoel. En wie wil dat nu niet?

Sommige interieurexperts spreken zelfs van een gevoel van troost door ronde en organische vormen.

Een bank met ronde vormen nodigt je uit om lekker te komen zitten en helemaal te ontspannen. Even alle drukte en haast vergeten. Dat kunnen we goed gebruiken, gezien we allemaal zo druk, druk, druk zijn.

Rond, ronder, rondst

Hoe rond wil je je bank? Daar zitten nogal wat verschillen in.

Je kan voor helemaal rond gaan. Bijvoorbeeld een ronde hoekbank die van bovenaf gezien een C-vorm heeft. Of een halve C, als je voor een kleiner exemplaar gaat. Dat is een gewaagde keuze, maar dan heb je wel een echte blikvanger in je interieur.

organische bank
ronde 2 zits bank

Een mooi voorbeeld is onze Rosan hoekbank met bouclé bekleding. Hiermee ben je helemaal on trend.

Rond en recht

Hoeft het voor jou niet zo rond? Dan kan je voor een bank gaan die een meer traditionele vorm heeft. Bijvoorbeeld een rechte bank of een hoekbank waarbij je “gewoon” rechte lijnen hebt, maar de hoeken wel afgerond zijn. 

Ronde loveseat

Vind je een grote ronde bank toch net een te riskante investering? Of heb je gewoon helemaal geen nieuwe bank nodig, maar wil je wél die mooie zachte vormen in je interieur? Dan is een ronde loveseat een aanrader. 

Hoe plaats je een ronde bank?

Ronde banken zijn echte eyecatchers. Geef ze een plaats die daarbij past: lekker centraal. Dan komt de bank echt goed tot zijn recht. Een ronde bank tegen een rechte muur plaatsen, doet toch vaak een beetje afbreuk aan de prachtige uitstraling.

Ronde banken zijn dan ook vooral geschikt voor wat grotere woonkamers, zodat je de ruimte om de bank vrij kan houden.

Klein behuisd, maar wel verliefd op ronde banken? Ga dan voor een rechte bank met mooie afgeronde hoeken

Ronde bank combineren

Ronde banken kan je op verschillende manieren combineren. Je kan voor een interieur gaan waarbij organische vormen de hoofdrol krijgen. Hierbij gebruik je dus vooral meubels en accessoires met ronde vormen.

Maar je kan een ronde bank ook heel goed combineren met rechte lijnen. Dan breekt de ronde bank al die rechte lijnen mooi op.

Qua woonstijl kan je ook verschillende kanten op. Naast de organische stijl, past een ronde bank ook goed in een modern, minimalistisch of Scandinavisch interieur.

Heb je juist een landelijk of klassiek interieur? Dat kan ook. Kies dan wel een bekleding en kleur die hier mooi bij aansluiten.

Ontdek meer blogs

Producten