Voor ieder interieur een groene bank

Voor ieder interieur een groene bank

Wil jij een bank die lekker opvalt? Ga dan voor groen. Met groen kan je allerlei kanten op. Chic, rustgevend of juist stoer. Het ligt er maar net aan welke tint je kiest.

Een groene bank past hierdoor in ieder interieur. Van natuurlijk tot hotel chic. Voor welke stijl groene bank kies jij? Lees snel verder voor een flinke portie wooninspiratie.

Groene bank in hotel chic stijl

Gek op donkergroen en op velvet? Dan is een bank in hotel chic stijl wat voor jou.

De kenmerken van deze woonstijl zijn luxe stoffen, goud of messing en rijke diepe kleuren. Een donkergroene velvet bank past hier dus perfect bij.

Dit alles bij elkaar creëert het gevoel alsof je in een luxe hotel bent. Vandaar de naam.

Zo’n groene velvet bank maak je af met wat velvet kussens. Die mogen ook groen zijn, maar je kan natuurlijk ook een ander kleurtje toevoegen. Bijvoorbeeld donkerblauw. Of ga voor warmte met okergeel.

Groene bank in bohemien interieur

Houd je van vrolijk, kleurrijk en relaxed? Ga voor een groene bank in bohemien stijl. Hierbij kan je voor wat feller groen kiezen. Liever wat rustiger? Dan is grijsgroen een mooie keuze.

De bank stijl je vervolgens met een vrolijke verzameling kussens. Bij deze woonstijl kan je verschillende kleuren en patronen door elkaar gebruiken.

Wil je het ook hierbij liever rustig houden? Ga dan voor lichte beige- of zandtinten.

Naast de kussens is een gezellig dekentje op de groene bank ook helemaal op zijn plek in een bohemien interieur.

Groene bank in industriële stijl

Bij de industriële woonstijl denken we niet zo snel aan kleurtjes, maar groen past hier prima bij. Een stoere tint groen dan wel. Mosgroen is een goed voorbeeld.

Als je voor deze woonstijl gaat, is het mooi om voor een leren groene bank te kiezen. Bijvoorbeeld een met een recht en simpel ontwerp. Of juist een bank met een gecapitonneerde zitting en rugleuning.

Qua sierkussens houd je het rustig. Je kan ze helemaal achterwege laten of twee grote kussens in een hoek van de bank zetten.

Groene bank in Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur straalt rust uit, maar is zeker niet kleurloos. De balans tussen rust en kleur is heel doordacht in deze woonstijl. Dat levert een heerlijk ontspannen interieur op, zonder dat het saai wordt.

Een groene bank past hier perfect bij. Denk aan zacht pastelgroen of grijsgroen. Zo bewaar je die rust.

Een bank in Scandinavische stijl heeft verder een simpel ontwerp met strakke lijnen en vaak lichte houten pootjes.

Je maakt de bank af met kussens in lichte en rustige kleuren. Denk aan grijs, grijsgroen en pasteltinten.

Groene bank in een natuurlijk interieur

De natuurlijke interieurstijl herken je aan rustige kleuren en veel hout en andere natuurlijke materialen. Het straalt sereniteit uit. Ook weer heerlijk ontspannen dus.

Qua kleuren kan je denken aan wit, lichte zandtinten en licht taupe.

Een bank in een rustige groentint komt hier perfect tot zijn recht. Doordat het kleurenpallet zo rustig is, wordt die bank dan al snel een echte eyecatcher.

Sierkussens zijn zeker welkom. Het liefst in dezelfde kleur als de groene bank of in de bekende lichte kleuren. Je wilt niet dat het te druk wordt.

Ontdek meer blogs

Producten