Het verhaal achter World Uniques

Fairtrade en hergebruikt hout

 

De World Uniques kasten zijn stuk voor stuk fairtrade, uniek en enkel met gerecycled hout geproduceerd. Het zijn producten die met veel zorg en passie worden gemaakt. Het hout wordt veelal gewonnen van huizen die gesloopt zijn. Na zorgvuldige selectie wordt dit hout hergebruikt voor het maken van de Indiase pronkstukken. Hiermee wordt verdere ontbossing voorkomen en krijgt het hout een tweede leven. Bovendien draagt het gebruik van gerecycled hout bij tot meer authenticiteit en charme van de meubels. Een oneffenheid, gaatje of kras maakt de meubels juist nog unieker en draagt bij aan de authenticiteit van een product.

 

Authenthieke kasten

 

Onze inkoper bij Zen Lifestyle gaat regelmatig op reis naar Azië om hier de meeste prachtige authentieke kasten in te kopen. Deze kasten zijn soms wel 40 tot 100 jaar oud, waardoor deze een authentieke en charmante uitstraling hebben. Vanuit direct contact met de fabrieken en arbeiders kunnen we toezien op arbeidsomstandigheden en correct gebruik van materialen. Daarnaast kunnen ideeën makkelijk worden uitgewisseld. Hierdoor blijft de World Uniques collectie zich continu ontwikkelen en zich meebewegen met de trends. Wij prijzen ons trots dat wij kunnen samenwerken met vakmensen die zijn opgegroeid tussen de ambachtelijke meubelmakers. Ieder meubel heeft zijn eigen verhaal.

 

 

 

World Uniques Collectie

 

Doordat onze inkopers regelmatig naar Azië afreizen om de mooiste unieke meubelen en accessoires in te kopen is onze collectie altijd in beweging. Van de mooiste kasten uit India, tot originele oude winkelborden uit China die wel 130 jaar oud is. In onze World Uniques collectie vind je alles om je interieur of bedrijfspand mee in te richten en zo een persoonlijke touch te geven! Kom langs in onze showroom waar een speciale World Uniques collectie te vinden is of bekijk hier direct onze collectie! De gehele World Uniques collectie is direct leverbaar uit voorraad en wordt gratis bezorgd (Verkoopprijs vanaf €50,-).