Retourneren

Direct naar: Veel gestelde vragen omtrent retourneren | Herroepingsrecht online aankoop | Retourneren buiten de gestelde voorwaarden | Retourformulier | Wijze van verzending van een retour | Een product ruilen | Retourneren van een verkeerd geleverd product | Retourneren van een product dat beschadigd is geleverd

Veel gestelde vragen omtrent retourneren

Ik wil een artikel retourneren. Hoe kan ik dit doen?
Hiervoor dien je je retour te melden via ons retourformulier. Lees op deze pagina meer over het regelen van jouw retournering.

Ik wil een artikel retourneren. Krijg ik dan mijn geld terug?
Zeker! Je kan het artikel binnen 14 dagen retour melden. Je ontvangt dan het aankoopbedrag terug. In geval van retour, worden de retourkosten hier wel op ingehouden tenzij je de retourkosten zelf al hebt overgemaakt. Indien jouw retour mee wordt genomen in onze route, kost dit €35,-.

Hoe lang duurt het voordat het bedrag van een retournering weer op mijn rekening staat?
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Herroepingsrecht online aankoop

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt uw retour aanmelden via het retourformulier Of u kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Bij het retourneren van een showroommodel geldt er enkel een terugbetaling door middel van een cadeaubon. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. De kosten voor het ophalen van de goederen met onze eigen bezorgdienst bedraagt 50 euro.

Indien u zelf de bestelling retourneert, mag u dit retourneren naar het volgende adres:
 • T.a.v. Afdeling Retouren
 • Nieuweweg 275
 • 6603BN, Wijchen, Nederland
 • U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Als een bestelling niet in de originele verpakking of in originele staat, inclusief alle bijgeleverde materialen, wordt geretourneerd, kunnen er kosten in rekening worden gebracht in verband met de waardevermindering van het product. Dit kan betekenen dat er 25% van het aankoopbedrag wordt ingehouden. Wij adviseren onze klanten om de producten zorgvuldig te behandelen en in de oorspronkelijke staat en verpakking te retourneren om eventuele waardevermindering te voorkomen. *Dit geldt enkel op online bestellingen en op bestellingen die met onze eigen bezorgservice zijn geleverd.

  Retourneren buiten de gestelde voorwaarden

  Mocht je een bestelling retour sturen die niet binnen de gestelde voorwaarden valt, dan zullen de eventuele kosten voor de klant zijn en in het ergste geval zal de bestelling weer terug gezonden worden.

  Als een bestelling niet in de originele verpakking of in originele staat, inclusief alle bijgeleverde materialen, wordt geretourneerd, kunnen er kosten in rekening worden gebracht in verband met de waardevermindering van het product. Dit kan betekenen dat er 25% van het aankoopbedrag wordt ingehouden. Wij adviseren onze klanten om de producten zorgvuldig te behandelen en in de oorspronkelijke staat en verpakking te retourneren om eventuele waardevermindering te voorkomen.

  >>> Meld uw retour eenvoudig via het retourformulier aan

  Retourformulier

  >>> Meld uw retour eenvoudig via het retourformulier aan
  Heeft u na het ontvangen van uw product schade geconstateerd dan verzoeken wij u het serviceformulier in te vullen.
  Als een bestelling niet in de originele verpakking of in originele staat, inclusief alle bijgeleverde materialen, wordt geretourneerd, kunnen er kosten in rekening worden gebracht in verband met de waardevermindering van het product. Dit kan betekenen dat er 25% van het aankoopbedrag wordt ingehouden. Wij adviseren onze klanten om de producten zorgvuldig te behandelen en in de oorspronkelijke staat en verpakking te retourneren om eventuele waardevermindering te voorkomen. Voor overige vragen en problemen kunt u contact met ons opnemen.

  Wijze van verzending van een retour

  Wanneer gebruik wordt gemaakt van het herroepingsrecht dien je het product zelf aan ons retour te zenden. De retourkosten die gemaakt worden zijn voor de klant.
  U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
  De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
  Indien u zelf de bestelling retourneert, mag u dit retourneren naar het volgende adres:
 • T.a.v. Afdeling Retouren
 • Nieuweweg 275
 • 6603BN, Wijchen, Nederland
 • Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Zen Lifestyle niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde producten. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een 3S-nummer of traceercode en bewaar deze goed.
  Als een bestelling niet in de originele verpakking of in originele staat, inclusief alle bijgeleverde materialen, wordt geretourneerd, kunnen er kosten in rekening worden gebracht in verband met de waardevermindering van het product. Dit kan betekenen dat er 25% van het aankoopbedrag wordt ingehouden. Wij adviseren onze klanten om de producten zorgvuldig te behandelen en in de oorspronkelijke staat en verpakking te retourneren om eventuele waardevermindering te voorkomen.

  Een product ruilen

  Wil je een product ruilen? Vul dan het retourformulier in. Je betaalt wel eventuele meerkosten van het andere product. Is het andere product wel goedkoper, dan ontvang je het verschil terug.
  U heeft het recht bij online bestellingen om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

  Retourneren van een verkeerd geleverd product

  Helaas kan het voorkomen dat de order of het product niet compleet is. Mocht dit het geval zijn, neem dan direct contact op en we maken zo spoedig mogelijk een nalevering. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Mocht je een product ontvangen die je niet besteld hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We laten het verkeerd geleverde product ophalen en sturen het juiste product alsnog zo snel mogelijk naar je op. Hier zijn uiteraard ook geen kosten aan verbonden. Heb je na het ontvangen van je product een schade geconstateerd dan verzoeken wij u het serviceformulier in te vullen.

  Retourneren van een product dat beschadigd is geleverd

  Als je jouw bestelling ontvangt, controleer dan zo snel mogelijk op eventuele schades. Mocht er ergens iets mis zijn gegaan tijdens het transport waardoor product(en) beschadigd zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via de mail zodat er een afspraak gemaakt kan worden om het product te retourneren. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden.
  De klacht wordt door ons gecontroleerd om te bekijken of deze gegrond is. Als de klacht gegrond is verklaard gaan wij over tot reparatie of vervanging van jouw product. Is de klacht niet gegrond verklaard dan zijn we genoodzaakt de bestelling terug te sturen en worden de gemaakte kosten in rekening gebracht. Als je meerdere producten besteld hebt, worden alleen de beschadigde producten opgehaald. Heb je na het ontvangen van je product een schade geconstateerd dan verzoeken wij u het serviceformulier in te vullen.