Het verschil tussen een hoekbank en een chaise longue bank

Het verschil tussen een hoekbank en een chaise longue bank

Het belangrijkste meubel in je woonkamer: de bank. Ten eerste omdat deze vaak opvallend is en bepalend in het interieur, maar ook omdat het de plek is waar we heerlijk tot rust komen. Hoekbanken en chaise longue banken verschijnen in steeds meer woonkamers. Wij leggen je graag het verschil uit tussen deze twee populaire bankstellen.

Traditionele hoekbank

Een hoekbank is aan beide zijden even lang en heeft rugkussens aan elke kant van de bank. Op deze manier kun je overal op de bank tegen de leuning en kussens zitten. Kruip lekker in de hoek en verdwijn in een goed boek of ga languit op de bank liggen terwijl je geniet van een film. Een hoekbank is dus ideaal voor een relaxte avond en biedt ook voldoende plaats voor je vrienden.

Chaise longue bank

De vertaling van het woord zegt het eigenlijk al, ‘lange bank’. Een chaise longue bank is een rechte bank, waarbij er aan maar één kant een verlengd loungedeel zit. Dit deel is echt bedoeld om op te liggen en niet om op te zitten, optimaal relaxen dus.

hoekbank
chaise longue bank

Verschil

Het grote verschil tussen beide zit hem dus in de rug kussens. Hierdoor biedt een hoekbank meer plek om te zitten. Daarnaast is er ook een verschil in de armleuningen. Bij een loungebank staan deze parallel, dit is bij een hoekbank niet het geval.

Welke bank past bij jou?

Zo, nu weet je het verschil. Maar welke bank past het beste in jouw ruimte? Met een hoekbank of loungebank heb je meteen een sfeervolle opstelling. Kies voor een grote bank als je een grote woonkamer hebt. Op deze manier valt hij niet weg in de ruimte. Vind je het belangrijk om met het gezin of met vrienden op de bank te zitten? Dan past een hoekbank wellicht beter bij jou. Wil je vooral kunnen liggen en juist niet te veel ruimte kwijtzijn met de bank? Dan is een chaise longue bank een betere keuze voor jou.

Ontdek meer blogs