Woontrend; Hotel Chique

Woontrend; Hotel Chique

Wie houdt er nou niet van een nachtje weg boeken en genieten van alle luxe dat een hotel te bieden heeft? De gezellige en luxe sfeer van een hotelkamer kun je met de ‘hotel chique’ trend in huis halen. De belangrijkste elementen die je in deze trend ziet zijn donkere kleuren, velvet, goud, kortom: alle elementen die een warme sfeer creëren. Wij maken jou graag wegwijs in de chique hotel wereld.

Warme kleuren en rijke materialen


Bij deze trend wordt veel gebruik gemaakt van warme en donkere kleuren. Vooral zwart-, bruin- en grijstinten zijn bepalend in een ‘hotel chique’ interieur. Deze kleuren creëren een luxe maar tegelijkertijd ook gezellige sfeer. Misschien spreekt donkerblauw of bordeauxrood je wel aan, dit zijn ook kleuren die veel worden toegepast. Het gebruik van weinig verschillende kleuren zorgt ervoor dat alles op elkaar afgestemd lijkt, zoals je dit ook vaak in een hotel ziet. Kenmerkende materialen voor deze trend zijn velvet, marmer en hout. De welbekende visgraat vloer past perfect binnen dit chique interieur. Daarbij geeft een fluwelen bank de luxe uitstraling waar we naar op zoek zijn. Ook typerend voor deze woonstijl zijn zwarte kasten in allerlei soorten en maten. 

bank in hotel chique stijl
hotel chique bank

Accessoires


Natuurlijk kunnen ook bij deze woontrend accessoires niet ontbreken. Zoek een aantal mooie statement pieces uit, maar zorg ervoor dat het niet rommelig wordt. Het is belangrijk dat de opvallende meubels die typerend zijn voor deze stijl het middelpunt van de aandacht zijn. Gouden en zwarte accessoires steken mooi af van glanzende en fluwelen materialen, en passen dus erg goed bij ‘hotel chique’. Verder is gezellige verlichting bij deze trend onmisbaar. We zien veel gouden lampen of lampen met rookglas. Deze lampen bevatten letterlijk gerookt glas, en bezorgen door de bruine gloed een aangename sfeer. Maak de ruimte tenslotte helemaal af met een knus hoogpolig vloerkleed.

Zie jij het wel zitten om je altijd in de luxe van een hotel te begeven? Kom een keer langs in onze showroom, dan bespreken we samen hoe je jouw interieur kan omtoveren!

Ontdek meer blogs

Producten