Interieurtrends voorjaar 2022

Interieurtrends voorjaar 2022

Het voorjaar komt eraan!

De lente begint bijna en dat merken we gelukkig al aan alles! Ondanks dat het nog best koud is schijnt de zon al heerlijk door de ramen ´s ochtends, alles begint de bloeien en het blijft gelukkig alweer langer licht aan het einde van de dag. Ook in huis beginnen veel mensen alweer met de grote voorjaarsschoonmaak. De winteraccessoires kunnen weer naar zolder en de verander kriebels beginnen te komen. Het ideale moment om ons interieur een kleine make over te geven. Welke woontrends zien we dit voorjaar voorbijkomen?

Aardse en naturel kleuren.

Dit voorjaar zien we heel veel aardse kleuren. Aardetinten zijn kleuren die we ook veel in de natuur tegenkomen. Warme natuurlijke kleuren als bruin, terracotta, beige, maar ook groen. Deze kleuren hebben natuurlijk elk weer een eigen pallet aan tinten. Door bijvoorbeeld verschillende tinten uit 1 pallet te gebruiken krijg je het ton-sur-ton effect. Kleur op kleur. Ook naturel kleuren zien we volop! Bij naturel denken we vaak aan wit, beige, lichtgrijs, hele neutrale kleuren, maar dit kunnen ook donkere kleuren zijn. Dit kunnen ook bruintinten, mosgroene- of grijsblauwe tinten zijn.

ronde vormen in het interieur
rotan salontafel

Natuurlijke materialen

Vorig jaar zagen we dit ook al en ook dit voorjaar staat volop in het teken van natuurlijke materialen. We zien dit niet alleen terug in meubels en accessoires, maar ook op de vloer en wanden. Hout of beton op de vloer en de wanden bekleed met hout, leer of kalkverf. Ga je nieuwe accessoires kopen dan zul je zien dat je ook heel veel natuurlijke materialen tegenkomt. Bamboe, rotan, hout, jute, zeegras, wol, allemaal natuurlijke materialen met zoals we al eerder noemde, een natuurlijke kleur.

Organische vormen

Deze trend bereid zich steeds verder uit. Waar het begon met een ronde tafel en een rond vloerkleed zijn er nu al veel meer organische vormen. Organische vormen hebben zachte lijnen waardoor het geheel minder "hard” lijkt dan de strakke lijnen van recht toe- recht aan meubels. We zien nu ook banken met zachte ronde vormen, salontafeltjes die een curvy vorm hebben. Het is niet rond, ook niet ovaal, maar een combinatie van. Ook in accessoires zien we deze vormen en lijnen veel terug. In wanddecoratie, in vazen en kruiken, in spiegels, lampen en stoelen. Zelfs in servies. Geen ronde of vierkante borden en schaaltjes, maar mooie unieke vormen en vrolijke lijnen.

Duurzaam

Dat we steeds bewuster gaan leven zien we ook terug in ons interieur. We kopen steeds duurzamer en ook de interieurwinkel maken steeds meer items van duurzaam materiaal. De trend met natuurlijke materialen is hier een voorbeeld van, maar ook wordt er materiaal gerecycled. Je kunt ook verspilling tegengaan door je oude meubels weer de verkopen en ze zo een tweede leven te geven of juist zelf opzoek te gaan naar mooie vintage vondsten. Vintage ademt vaak natuurlijke materialen en een combinatie van oud en nieuw kan prachtig zijn!

Ontdek meer blogs

Producten