Tips voor het inrichten van je hal

Tips voor het inrichten van je hal

De meest verwaarloosde ruimte in huis? Dat is duidelijk de hal. Waarom vergeten we de hal vaak? Het is de eerste ruimte waar je binnenkomt en dé plek om jezelf en je gasten een warm welkom te geven.

Geef je hal daarom wat liefde en aandacht. Maak het stijlvol en verzorgd met deze 7 tips.

1: Alles een plek

De hal trekt rommel aan. Schoenen die snel uitgetrapt worden, spullen die mee moeten naar de auto, bonnetjes, sleutels, zonnebrillen, noem maar op.

Zorg ervoor dat al deze spullen een vaste plek hebben. Zo houd je de gang fris en opgeruimd.

Heb je ruimte voor een kast in je hal? Prima idee! Ga bij voorkeur voor een open model, om een ruimtelijk gevoel te houden. Tenzij je hal lekker groot is, dan kan je dat stukje ruimte best missen en voor een gesloten kast gaan, zoals een dressoir.

2: Kleurtje op de muur

Spelen met kleuren in huis vinden de meeste mensen toch een beetje spannend. De hal is een makkelijke ruimte om eens buiten je comfort zone te gaan. Het is immers maar een klein vertrek en zo’n kleine muur heb je zo opnieuw geverfd als het toch niet bevalt. Ga daarom voor een fris of warm kleurtje op de muur.

3: Grote spiegel

Even je outfit checken. En zit je haar wel goed? Een spiegel in de gang is wel zo handig. Ga voor een lekker groot exemplaar. Een grote spiegel:

  • Geeft een stijlvolle en luxe uitstraling.
  • Laat je hal ruimtelijker aanvoelen.

4: Licht, licht, licht

Over ruimtelijk gesproken: de hal is vaak niet zo groot. Om een klein en propperig gevoel te voorkomen, is het belangrijk om voor voldoende licht te zorgen.

Dat doe je door:

  • Zoveel mogelijk daglicht binnen te laten.
  • Een goed lichtplan voor het kunstlicht te (laten) maken.
  • Lichte kleuren te gebruiken (op de muren, op de vloer en voor grotere meubelstukken).

5: Een sidetable

Als je er ruimte voor hebt in je hal, is een sidetable altijd een goed idee. Met een sidetable ziet je hal er luxe en verzorgd uit. En het is ook nog eens handig natuurlijk.

Je kan er mooie deco op zetten om de boel extra aan te kleden. Of wat dacht je van wat lekkere geurstokjes? Een lekker geurtje bij het binnenkomen is altijd fijn.

Ontdek meer blogs

Producten