Je tuin zomer klaar maken

Je tuin zomer klaar maken

Nu we al een stukje onderweg zijn in het voorjaar, verplaatsen we ons steeds meer van binnen naar buiten. Hoe cosy en knus we in de wintermaanden binnen leven, zo open en fijn is het buitenleven in het voorjaar en in de zomer. Maar hoe krijg je buiten nu net zo’n cosy sfeer.

Tuin zomer klaar maken

Als we na maanden van binnen leven onze eerste stappen weer in de tuin zetten, dan weten we dat er werk aan de winkel is. Ongelooflijk hoe de tuin of het balkon er weer uit ziet na al die wintermaanden. Groene aanslag, vieze stoelen, dorre struiken, schuttingen die nodig een likje verf kunnen gebruiken. Het gras wat echt toe is aan mest. De veranda of tuinkamer die een sopbeurt nodig heeft. Maar zodra onze Gouden Vriendin weer begint te stralen, we de warmte van die stralen opvangen, dan komt er juist een heerlijke energie vrij om alles weer mooi, fris en schoon te maken.

Inrichten

Als de grootste klus van opruimen, schoonmaken gedaan is, dan komt het leukste. De tuin weer gezellig inrichten. Er is voor buiten al net zoveel keus als voor binnen. Ga eerst bij jezelf na welke sfeer je wilt creëren in de tuin. Vaak zie je dat je je stijl van binnen heel leuk door kunt trekken naar buiten. Het is natuurlijk per tuin of balkon verschillend hoe je de ruimte kunt indelen. Ook speelt de ligging van je tuin een grote rol. Het is nogal een verschil of je moet zoeken naar schaduw of dat je juist moet zoeken naar waar je in t zonnetje kunt zitten. Als je graag samen met familie en vrienden uren wilt borrelen en tafelen, kies dan voor een fijne set met lekkere stoelen. Zorg dat je een parasol erbij hebt, zodat je ook lekker beschut zit met hele warme dagen. Lig je graag in het zonnetje, kijk dan voor comfortabele ligbedden of wat dacht je van een heerlijke hangmat.

tuin inspiratie
tuin zomer klaar maken

Tuinkamer of veranda

Veel onder ons hebben een fijne veranda en of tuinkamer. Hoe fijn is dat om dit plekje als een “huiskamer” in te richten. Omdat het overdekt is, kun je hier veel tijd doorbrengen. Zorg voor een fijne bank, gezellig vloerkleed, kussentjes, posters met teksten of leuke afbeeldingen. Er is veel keuze in de buitencollectie. Voordeel aan speciale tuinkussens is deze gemaakt worden van speciaal materiaal dat tegen de regen kan. Ook bijzettafeltjes zijn onmisbaar buiten. Stijl deze tafeltjes leuk met kaarsjes, tijdschriften of een gezellige plant.

Verlichting

Overdag is het gelukkig de zon die ons heerlijk licht geeft buiten. Voor de lekkere lange zomeravonden is het erg gezellig om sfeervolle verlichting te hebben. Met kaarsjes maak je het al snel sfeervol. Ook snoeren met lampenbolletjes eraan geven een prachtig effect. Lampen die op zonne-energie werken is een goede oplossing als je niet zoveel stopcontacten hebt. Ook fakkels of een gezellige vuurkorf zijn sfeermakers.

tuinkamer
tuin stijlen

Planten

Om je tuin echt af te maken in de sfeer die jij mooi vindt, mogen planten of bomen niet ontbreken. Ook hierin is het slim je goed te verdiepen wat je voor sfeer wilt creëren. Ook niet onbelangrijk is of je veel tijd hebt om je tuin bij te houden. Want dat is iets wat wel echt moet gebeuren wil je je tuin mooi houden.

Eindresultaat

Hoop dat je met deze inspiratie lekker aan de slag kunt. Zorg dus dat je weet wat je wilt en ga dan heerlijk op pad of kijk lekker online naar de leukste spullen en planten om je tuin of balkon helemaal naar je zin te maken en genieten van een fantastisch tuinseizoen.

Deze blog is geschreven door gastblogger Lisette. Volg Lisette op Instagram voor meer inspiratie

Ontdek meer blogs