Deze salontafeltrends wil je niet missen

Deze salontafeltrends wil je niet missen

Je woonkamer is natuurlijk niet compleet zonder mooie salontafel. Wil jij dat je salontafel een echt pronkstuk is? Lees dan zeker dit artikel even door!

We zetten de salontafeltrends van dit moment voor je op een rij. Daar zitten oude bekenden én frisse nieuwkomers bij. Kijk je mee?

1: Meerdere kleine tafeltjes

Niet één grote tafel, maar een setje van twee of drie kleine salontafels bij elkaar. En dan het liefst in verschillende formaten en hoogtes. Staat lekker speels en is ook nog eens praktisch. Je zet bijvoorbeeld makkelijk een tafeltje dichterbij de bank om je drankje bij de hand te hebben.

En een losse kleine tafeltjes zijn ook handig als je weinig ruimte hebt. Veel van deze salontafelsets kan je onder elkaar schuiven. Zo nemen ze weinig ruimte in als je ze niet nodig hebt.

2: Natuurlijke materialen

Een trend die lekker doorzet: natuurlijke materialen. Dit zien we op allerlei manieren terug in de interieurs van dit moment.

Hierbij kan je denken aan (onbewerkt) hout, bamboe en riet. Boomstamtafels passen hier ook helemaal bij.

3: Rond

Ronde vormen worden omhelst bij de interieurtrends. Dat zien we in allerlei stukken terug, zoals ronde banken en natuurlijk ronde salontafels.

Een ronde tafel is een heel goed idee. De meeste lijnen in onze interieurs zijn recht en hoekig. Het is fijn om dat wat op te breken door ook wat ronde vormen te gebruiken. Een salontafel is daar perfect voor. En het geeft je zithoek meteen een extra gezellige uitstraling.

En nog een voordeel: geen hoeken waar je je pijnlijk aan kan stoten. Zeker fijn als je kleine kinderen in huis hebt.

marmeren salontafel
ronde salontafel

4: Bijzondere vormen

Naast rond, zien we nog meer vormen. Vooral aparte vormen zijn nu helemaal on trend. Bijvoorbeeld driehoekige, ovale of eivormige salontafels. Ook deze hebben een fijn speels effect en geven je interieur een vriendelijk tintje.

5: Marmer(look)

Marmer is niet weg te denken uit de interieurtrends. We zien het overal en ook bij salontafels. De tafels in natuursteen zijn in verschillende kleuren te krijgen. Meestal wit, grijs en zwart. Wil je een opvallendere kleur? Dan kan je voor groen gaan.

Het hoeft natuurlijk niet echt natuursteen te zijn, mooie marmerlook is ook prima.

Een salontafel met marmer(look) past bij allerlei interieurstijlen. Het ligt er maar net aan voor wat voor vorm en onderstel je gaat. Daarbij heb je flink wat keuze. Bijvoorbeeld:

  • Stoer zwart of chique goudkleurig metaal
  • Draadstaal in verschillende kleuren
  • Simpele houten poten
  • Een groot rond houten onderstel

6: Retro & modern

Een leuke en frisse trend: een mix van retro en modern. Qua salontafels kan je dan denken aan een typisch retro onderstel met slanke pootjes die wat naar buiten staan. De moderne twist krijg je door een fris kleurtje toe te voegen.

Het fijne van deze trend is dat het met allerlei woonstijlen samengaat, je hoeft hier zeker geen retro interieur voor te hebben.

7: Industrieel

De industriële woontrend blijft bij ons. En dat zien we zeker ook terug bij de salontafels. Denk aan veel metaal en hout. Bij het metaal wordt vaak voor zwart gekozen. Hout wordt naturel gelaten of krijgt ook een lik zwarte verf.

Ontdek meer blogs

Producten