Kleuren combineren in je interieur!

Kleuren combineren in je interieur!

Een nieuwe woonkamer inrichten, veranderen van woonstijl of gewoon een wand opnieuw verven. Het kiezen van kleuren is voor de meeste mensen best lastig. Het is goed om bij de basis te beginnen. Maak een moodboard voor je interieur. Begin met het uitzoeken van je meubels en creëer je eigen woonstijl. Kijk daarna welke kleuren er goed bij je moodboard passen. Maak je eigen kleurenpallet met kleuren die bij elkaar en je woonstijl passen.

Kleuren combineren

Vind je het al lastig om een kleur te kiezen dan is het combineren van kleuren nog veel lastiger. Door een kleurencirkel te gebruiken wordt het al wat makkelijker. Een kleurencirkel kun je zo groot en uitgebreid maken als je zelf wil. Je kunt een cirkel met 12 kleuren vinden, maar ook een hele uitgebreide met wel 100 kleuren. Welke kleuren kun je dan het beste met elkaar combineren? Hier zijn eigenlijk twee regels voor. Bij de ene combineer je de kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel en bij de ander combineer je de kleuren die je tegenover elkaar vindt in de kleurencirkel. Naast elkaar zijn bijvoorbeeld groen en geel. Tegenover elkaar bijvoorbeeld groen en bruin.

blauwe hoekbank en gele muur
houten salontafel

Een neutrale basis

Ben je bang voor te veel kleur of hou je meer van neutrale kleuren? Je kunt ook heel goed 1 kleur combineren met neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart. Kleur toevoegen aan je interieur kan ook door woonaccessoires, een eyecatcher van een schilderij of een opvallende print als behang. Geef het grootste gedeelte van je interieur één of twee basiskleuren. Ook zijn er natuurlijk heel veel verschillende tinten van één kleur. Door verschillende tinten van één kleur te gebruiken, ook wel kleur op kleur genoemd, hou je het heel rustig maar lijken het wel verschillende kleuren.

 

Ontdek meer blogs