Een open kast stylen, zo doe je dat!

Een open kast stylen, zo doe je dat!

Een vakkenkast tegen je wand of als roomdivider, een open sidetable of een apothekerskast, tegenwoordig zien we veel open kasten. Kasten waarin je je spullen tentoonstelt en laat zien, maar hoe hou je het netjes en rustig? Welke accessoires laat je zien en wat laat je niet zien?

Opbergruimte

Ook in een open kast kun je opbergruimte creëren. Dit doe je door bepaalde spullen op te bergen in boxen, doosjes of mandjes. Gebruik voor de kleinere spulletjes die je normaal in een la of achter een deurtje bewaard een paar mooie dozen of manden. Zorg ervoor dat deze dozen of manden goed bij en in je kast passen en laat wat ruimte over tussen de verschillende dozen.

Groeperen

Door het maken van groepjes zorgt ervoor dat het minder vol lijkt. Een groepje met plantjes lijkt minder vol dan op elke plank of in het vakje een plant. Ditzelfde voor kandelaars, waxinelichtjes, vaasjes of mandjes. Door te variëren in hoogtes en materialen lijkt het nog mooier.

zwarte kast
zwarte boekenkast

Hou het open

Hou je open kast open. Hier bedoelen we mee dat niet alle vakken of planken helemaal vol moeten staan. Juist niet! Laat er ruimte tussen. Hierdoor lijkt het rustiger. Zet je het te vol dat oogt het al snel druk en rommelig. Dit voorkom je door vakken een gedeelte of soms zelfs helemaal leeg te laten.

Persoonlijke accessoires

Laat ook je persoonlijke spullen zien in een open kast. Je mooiste foto's, souvenirs, herinneringen en accessoires krijgen zo een pronk plek in je interieur. Heb je groene vingers? Planten doen het ook altijd goed in een open kast! Leuk om naar beneden te laten groeien of kleine groepjes te maken. Misschien ben je wel ontzettend creatief, laat dan wat van je eigen creaties zien. Laat zien wie je bent!

 

Ontdek meer blogs