Woontrend: Ronde fauteuils

Woontrend: Ronde fauteuils

Wil je een fauteuil met een uniek design? Dan is een ronde relax fauteuil een goed idee. In dit artikel lees je wat voor invloed ronde vormen in je interieur hebben en wat de trends zijn.

Recht of rond?

Het meeste in ons huis is recht en hoekig. De muren, kasten, tafels, tapijten, noem maar op. Daar is op zich niks mis mee, maar het is wél een goed idee om al die rechte lijnen te onderbreken. Hoe? Door ook ronde vormen toe te voegen. Dat kan je doen met een ronde tafel, een rond tapijt of met een ronde design fauteuil. Uiteraard kan je voor meerdere ronde items kiezen. Of zelfs voor een interieur waarin ronde vormen de hoofdrol spelen. Sterker nog: dat is een van de interieurtrends van dit moment.

Wat doen ronde vormen voor je interieur?

Ronde vormen doen veel meer dan alleen die rechte lijnen opbreken. Ronde vormen zorgen voor een zachte uitstraling. En die zachte uitstraling geeft ons een fijn geborgen gevoel. Ook creëert het een rustige sfeer. Zeker als je het combineert met een rustig kleurenpalet. Precies waar je in wilt thuiskomen na een drukke dag. Daarnaast zijn ronde vormen perfect om je interieur wat speelsheid te geven. Ook kunnen ronde vormen helpen om een ruimte groter te laten lijken. Perfect voor als je klein behuisd bent dus.

Ronde en organische vormen trend

Naast deze voordelen, ben je met een ronde fauteuil ook nog eens on trend. Bij de interieurtrends van dit moment spelen ronde en organische vormen namelijk een grote rol. Volgens de trend specialisten komt dit voort uit de veranderingen in de wereld. Hierdoor zijn we op zoek naar veiligheid en geborgenheid. Ronde vormen lenen zich hier perfect voor met hun zachte en vriendelijke uitstraling. Naast ronde fauteuils zijn ook ronde banken helemaal van deze tijd! 

Voorbeelden van ronde design fauteuils

Voorbeelden zien van ronde design fauteuils?

  • Lounge fauteuil Coco
  • Lounge Fauteuil Vermont (large of medium)
  • Lounge Fauteuil Rice
  • Woolly Draaifauteuil Bouclé
  • Explore Fauteuil Bouclé

Goed om te weten: veel van onze fauteuils zijn verkrijgbaar in verschillende stofferingen en kleuren.

Fauteuil met ronde vormen

Wil je een moderne fauteuil met ronde en zachte vormen, die niet helemaal rond is? Die hebben we ook voor je.

  • Sara Fauteuil Teddy
  • Fauteuil Jack
  • Draaifauteuil Storm Bouclé
  • Draaifauteuil Pelle
  • Lofty Fauteuil Bouclé

Voordelen van een fauteuil

Naast dat die ronde vormen zo mooi zijn, waarom zou je eigenlijk een fauteuil nemen? Daar zijn veel goede redenen voor.

Klein en flexibel

Een fauteuil neemt weinig plaats in. Ideaal dus als je net een extra zitplaats nodig hebt, maar er geen ruimte is voor een grotere bank. Een fauteuil is ook nog eens lekker flexibel. Door het kleine formaat verplaats je hem gemakkelijk en is er altijd wel ergens een plekje voor te vinden.

Uitstraling

Ook voor de looks van je interieur is een fauteuil een goed idee. Een fauteuil is al snel een eyecatcher én geeft je interieur een luxe uitstraling.

Zitcomfort

En last but not least: het comfort. Een goede fauteuil biedt goede ondersteuning en zit erg fijn. De ideale plek om te ontspannen, een boek te lezen of wat tv te kijken.

Ontdek meer blogs

Producten