Trend: Gedroogde bloemen

Trend: Gedroogde bloemen

Een trend waar wij geen genoegen van krijgen zijn gedroogde bloemen in het interieur. Het staat ontzettend sfeervol, je hebt er lang plezier van en het past eigenlijk in alle woonstijlen. Of je interieur een industriële uitstraling heeft, vintage of Scandinavisch. Gedroogde bloemen passen overal bij.

Pampas Pluimen

De bekendste gedroogde bloemen zijn die mooie grote Pampas pluimen. Normaal spot je deze pluimen alleen in de tuin en in de natuur, maar die tijd is nu voorbij. Je kan deze pluimen erg goed drogen en in een mooi vaas in de woonkamer zetten op de salontafel bij de zitbank, op de eettafel of op een dressoir of kast. Deze pluimen zijn in verschillende maten te koop, maar natuurlijk kan je zelf ook op zoek in de natuur. Of vraag aan je lieve buurman of buurvrouw of je een paar pluimen uit hun tuin mag knippen. Wil je juist iets kleurijkers? Spuit de pluimen dan in een kek kleurtje! 

gedroogde bloemen op salontafel

Een stoerder alternatief

Wil je juist iets stoerder? Kies er dan voor om een paar gedroogde takken in huis te halen. Denk hierbij aan gedroogd papavers, een gedroogde berenklauw of gedroogde distels. Deze takken zijn wat stoerder en zullen daarom heel goed in een stoerder interieur passen. 

Zelf aan de slag 

Naast pluimen en takken kan je ook een gedroogd boeket in huis halen. Deze boeketten zijn verkrijgbaar in alle keuren en maten, passend naar jouw wens. Maar je kan ook een gedroogd boeket zelf maken. Dit is erg leuk om samen met een vriendin of je kinderen te doen. Ga naar je lokale bloemist en haal daar je favoriete bloemen. Ook kan je naar een pluktuin gaan en daar zelf jouw boeket plukken. Dan is het nog maar een kwestie van je bloemen laten drogen. Als de bloemen goed droog zijn kan je jouw boeket gaan schikken en in een mooie vaas een plaatsje geven in jouw interieur! En omdat de bloemen gedroogd zijn kan je er ontzettend lang van genieten, ideaal toch? 

gedroogde pluimen als accessoires op tv meubel

Ontdek meer blogs