De bankentrends van dit moment

De bankentrends van dit moment

Welk meubelstuk heeft de grootste invloed op de stijl en uitstraling van je woonkamer? Dat is overduidelijk de bank. Reden om eens goed rond te kijken als je toe bent aan een nieuw exemplaar. Dit artikel helpt je alvast goed op weg, met dé banken trends van dit moment.

Natuurlijke kleuren

In de interieurtrends spelen natuurlijke materialen en natuurtinten de laatste jaren een grote rol.

Die kleuren zien we zeker ook bij de banken. Zo zijn banken met natuurlijke groentinten populair. Denk aan olijfgroen en bosgroen. Daarnaast doen bruintinten het erg goed.

En hoe zit het met natuurlijke materialen? Die worden niet zo veel toegepast bij banken. Simpelweg vanwege het prijskaartje én omdat ze lastiger zijn in onderhoud. Maar natuurlijk kan je ze toevoegen met accessoires zoals een wollen dekentje.

Sereen & organisch

Rust, kalmte, sereniteit. Dat is een duidelijk interieurtrend van dit moment. En dit wordt gecreëerd met ronde vormen en zachte kleuren. Denk aan beige en zandtinten.

Banken met ronde organische vormen stralen rust, zachtheid en comfort uit. Alleen al de aanblik heeft een rustgevend effect. Perfect als je thuis lekker wilt ontspannen na een drukke dag buiten de deur.

Mooie voorbeelden van deze banken zijn:

  • Hoekbank Amoza
  • Hoekbank One Beige
  • Hoekbank Rosan
  • BePureHome Woolly Bank

Aaibaar

Nog meer comfort en zachtheid: we zien in 2022 veel aaibare stoffen. Bouclé bankbekleding is enorm populair. En het sluit ook nog eens perfect aan bij de organische vormen trend. Het is de perfecte combi voor een stoffen bank met een knuffelbare uitstraling.

beige zitbank
witte hoekbank

Hotel chic

Een heel andere trend: hotel chic. Bij deze trend zien we juist sterke donkere kleuren. Het gaat om een warme en luxe uitstraling. Daarbij passen banken en hoekbanken met een velours, velvet of corduroy bekleding. 

Qua kleuren kan je denken aan rijke diepe kleuren. Bijvoorbeeld okergeel, bordeauxrood, teal, donkergroen en donkerblauw. Wil je je hotel chic inrichting een vrolijke en vrouwelijke touch geven? Dan is oudroze een aanrader.

Retro

Retro van de jaren 70 is weer helemaal terug. En dan niet alleen onder fanatieke retro liefhebbers, maar als interieurtrend voor het grotere publiek. Houd je van gezelligheid en nostalgie? Dan is deze trend echt iets voor jou.

Bij de retro woonstijl hoort veel kleur. Bruin, oranje, paars en okergeel. Tel daar allerlei prints met bloemen en geometrische patronen bij op en het wordt een vrolijke boel.

Naast vrolijk, is retro zeker ook warm. Donker hout, rotan en kurk zijn geliefd. Ook de retro materialen vilt, linnen en corduroy zorgen voor een warm en behaaglijk gevoel.

Qua banken kan je bij retro denken aan een gecapitonneerde bank, oftewel een bank waarbij de bekleding op een ondergrond wordt vastgemaakt, waardoor je sierlijke “deuken” in de bekleding krijgt, vaak afgewerkt met knopen.

Daarnaast zijn (hoge) donkerhouten poten typerend voor een gezellige retro bank. En natuurlijk zien we de kleurtjes terug. Vooral terra en oranje zijn hierbij populair.

Modulair

Precies bepalen hoe groot je bank wordt en welke vorm hij krijgt? Gemakkelijk de opstelling veranderen of uitbreiden? Neem dan een elementenbank.

Deze banken zijn erg populair en wij begrijpen waarom. Lekker flexibel en helemaal naar jouw wens. Voor een moderne twist kan je de bankelementen ook los neerzetten. Of combineer verschillende kleuren en bekledingen met elkaar. Zo maak je het helemaal persoonlijk.

Ontdek meer blogs

Producten