Nieuwe trends voor het najaar

Nieuwe trends voor het najaar

Hoewel we nog steeds warme zomerdagen hebben en nog volop genieten van het buitenleven en de warmte, komt het najaar alweer om de hoek kijken. De tijd dat het bij iedereen begint te kriebelen om thuis weer wat dingen te veranderen en gezellig te maken voor de herfst en winter periode. Het wordt straks weer vroeg donker, we hebben de lampen weer aan ´s avonds en pakken er weer vaker een plaid bij. Vaak komen er weer wat warmere kleuren tevoorschijn, er komen weer kaarsjes op tafel en de lekkere zachte stofjes komen weer terug in ons interieur.

Een sneak peak van de nieuwe najaars trends

Ook dit najaar zijn er weer een paar mooie trends voor ons interieur. Veel kleuren die we de afgelopen periode zagen blijven wel, maar dan warmere tinten. Rust in huis, natuurlijke materialen, maar ook printjes zien we dit najaar veel.

Warme kleuren

De natuurlijke kleuren blijven een trend. Bruintinten, beige, terra, allemaal kleuren uit de natuur. Deze kleuren creéren een mooi rustig geheel, zijn goed te combineren en het zijn mooie warme kleuren voor dit najaar. Afgelopen zomer zagen we geel ook als enorme trend kleur. Die kleur geel veranderd naar een warme tint geel, geinspireerd op de kleur van graan. Goed te combineren met de neutrale kleuren.

Printjes

Deze neutrale en rustige kleuren zijn goed te combineren met mooie drukke printjes. Een leuk plaid voor over de bank, kussentjes, een fauteuil met print, vloerkleed, wandkleed, het kan allemaal, maar niet allemaal bij of door elkaar. Zorg voor de juiste balans. Heb je meerdere kussens op de bank, kies dan één of twee met print en de andere neutraal. Zo hou je het toch rustig.

Natuur

Haal de natuur in huis! Die zin horen we de laatste jaren steeds meer. De natuurlijke kleuren passen daarbij, het hout, maar ook het steeds meer groen in huis. Groen als in planten, hangplanten, ecosystemen, maar ook moscreaties aan de wand. Ook droogbloemen blijven een trend. Daar kun je ook zelf ontzettend leuke dingen mee maken voor in je interieur. Pinterest en instagram staat er vol mee!

Ruw hout

Het hoeft niet allemaal zo netjes. Het ruwe hout heeft iets natuurlijks en past perfect bij al deze andere trends. Gecombineerd met metaal krijg je een stoere industriele look, maar gecombineerd met lichte kleuren krijgt het hout een zachtere uitstraling.

Ronde vormen

Ronde vormen blijven en zien we nadat we ze al steeds meer zagen terug komen in meubels nu ook meer in accessoires. Wandcirkels, spiegels, vazen, vloerkleden, tafeltjes en poefjes. Rond is helemaal hip. Ook meubels hebben steeds meer ronde vormen. Een ronde bank, eettafel, eetkamerstoelen, salontafels, alles krijgt steeds meer een ronde afwerking en dit alles past goed bij de trends voor dit komende najaar. Ben jij er al klaar voor?

bank met ronde vormen

Ontdek meer blogs