Geef je interieur een vriendelijke uitstraling met deze tips

Geef je interieur een vriendelijke uitstraling met deze tips

Een interieur dat je een fijn en ontspannen gevoel geeft. Waar binnenstappen een beetje voelt als een warme omhelzing. Wie wil dat nu niet?

In dit artikel geven we je daarom 7 tips om een interieur te creëren dat vriendelijkheid en geborgenheid uitstraalt.

1: Een (hoogpolig) vloerkleed

We beginnen met een tip die meteen een lekker groot effect heeft: leg een hoogpolig vloerkleed neer. Dat geeft enorm veel warmte en sfeer. Een laagpolig tapijt kan natuurlijk ook als dat je voorkeur heeft, al geeft dat wel net iets minder sfeer.

Ook leuk: combineer twee tapijten met elkaar in je woonkamer. Bijvoorbeeld een rechthoekig of vierkant exemplaar samen met een rond tapijt. Dat heeft een gaaf speels effect.

2: Ontspannen kleuren

Nog een tip waarmee je meteen een grote impact maakt: het kleurenpallet. Ga voor ontspannen kleuren. Daarmee bedoelen we lichte kleuren met een warme ondertoon. Beige is hier een perfect voorbeeld van.

Andere aanraders zijn bijvoorbeeld mosterdgeel, aardetinten en goud.

Witte muren? Let er dan op dat je niet een te koele tint kiest. RAL 9016 is erg koel. RAL 9010 is niet te koel en lekker neutraal.

Wil je klassiek warm crème wit? Dan is RAL 9001 een aanrader. Deze kleur is heerlijk warm doordat het een licht gelig tintje heeft.

3: Een ronde bank

Ronde vormen ogen zacht en vriendelijk. Precies wat je wilt dus. Door voor een ronde bank te gaan, krijgt meteen je hele woonkamer dat cozy gevoel.

Bij een ronde bank kan je denken aan een bank die echt een ronde vorm heeft, een C-vorm dus.

Is zo’n ronde bank niet praktisch in jouw woonkamer of vind je het net iets te heftig? Dan kan je voor een bank met ronde vormen gaan. Gewoon een rechte bank of hoekbank, maar dan wel een waarbij de lijnen en hoeken mooi afgerond zijn. Dat voelt net zo behaaglijk.

ronde banken
ronde vormen

4: Nog meer ronde en zachte vormen

Die vriendelijke ronde vormen kan je natuurlijk op meer manieren toepassen. Een rond tapijt bijvoorbeeld. Of een ronde eettafel of salontafel. Staat gezellig én je hebt geen scherpe hoeken. Vooral als je jonge kinderen hebt is dat een groot voordeel.

Verder kan je ronde vormen ook prima toepassen met woonaccessoires. En kijk ook eens naar ronde wanddeco of een ronde spiegel.

5: Haal de natuur naar binnen

Natuurlijke materialen geven ons een warm en ontspannen gevoel. Die wil je dus zeker in huis halen. Hout is makkelijk op grote schaal toe te passen en past eigenlijk overal bij.

Verder kan je denken aan bamboe, rotan, wol, linnen, zeegras en aardewerk. En vergeet natuurlijk planten niet.

6: Lekker veel kussens

Wat ziet er uitnodigender uit dan een bank vol kussens? Wees hier dus royaal mee. Ga voor kussens in verschillende maten, vormen en materialen om een mooi geheel te creëren.

Voeg ook zeker een aantal kussens van groot formaat toe. Dat geeft je bank een heerlijk comfortabele en luxe uitstraling.

7: Voeg textuur toe

Als je al deze tips toepast, dan zit het waarschijnlijk al helemaal goed met de texturen in je interieur. Waarom we het dan toch nog even noemen? Dit punt is heel belangrijk én wordt vaak vergeten.

Gebruik verschillende texturen in je interieur. Dat doe je door verschillende materialen te combineren. Vooral stoffen en natuurlijke materialen helpen je hierbij.

Ontdek meer blogs

Producten