Industrieel interieur: deze basistips wil je niet missen

Industrieel interieur: deze basistips wil je niet missen

Een industrieel interieur blijft populair. Ben je ook gek op deze stoere woonstijl? Lees dan deze 8 basistips voor het creëren van een industrieel interieur.

1: Beton

Bij een industrieel interieur zie je volop ruwe materialen. Beton is hier een perfect voorbeeld van. Je kan bijvoorbeeld voor een onafgewerkte muur van kaal beton gaan. Vind je dat net iets te heftig? Dan is een aanrechtblad of tafel van beton een goed idee. Betonlook kan natuurlijk ook.

2: Bakstenen

Ook bakstenen passen helemaal bij deze woonstijl. Een bakstenen muurtje is de droom van een industrieel interieur. Maar dat is niet altijd makkelijk te realiseren. Goede kwaliteit behang met bakstenenlook is een mooi alternatief.

3: Metaal

Nog een stoer materiaal: metaal. Dit kan je echt op allerlei manieren toepassen. Stoere metalen lockerkasten, metalen zwarte kasten, rekken, krukjes en metalen frames voor stoelen en industriële eettafels.

Industriële kasten met een combi van hout en metaal zijn ook geliefd. En ook bij de verlichting wordt veel metaal gebruikt, zie tip 6.

4: Hout

Hout past dus ook perfect bij een industrieel interieur. En dan vooral hout met een stoere uitstraling. Onbewerkt hout is een goede keuze.

Onbewerkt hout is wel lastiger in onderhoud. Je moet bijvoorbeeld heel voorzichtig zijn met vocht en vlekken. Wil je hout dat wat meer kan hebben? Ga dan voor afgewerkt hout met een matte finish.

5: Leer

Als het om meubels gaat, zien we veel leer. Leren banken, eetkamerstoelen en fauteuils. En dan vaak in stoere kleuren zoals cognac, donkerbruin, donkergroen en grijs.

En bij het frame van deze meubels zien we dan vaak weer het metaal terug. Metaal en leer vullen elkaar perfect aan. Een combi van leer en hout kan ook.

Naast leren meubels, zien we leer ook in kleinere dingen terug. Denk bijvoorbeeld aan leren:

  • Placemats
  • Mandjes
  • Handgrepen
  • Plantenpotten
  • Plantenhangers

Voor al deze items geldt: het mag zowel echt als kunstleer zijn. Net wat je voorkeur heeft.

6: Fabriekslampen

In bijna ieder industrieel interieur kom je ze tegen: fabriekslampen. En dat is niet voor niks. Het zijn de ultieme lampen voor deze woonstijl. Van metaal en een stoer design zonder toeters en bellen.

Je kan op zoek gaan naar originele oude fabriekslampen, maar er zijn ook volop nieuwe lampen met dit design te vinden. Een grote stoere hanglamp boven je tafel, een vloerlamp naast je bank of een leuke wandlamp voor erbij.

7: Rust

In dit interieur is het belangrijk om het rustig te houden. Het hoeft zeker niet minimalistisch en accessoires zijn gewoon welkom, maar maak het niet te druk.

Hoe bewaar je de rust?

  • Ga voor meubels en woonaccessoires met simpele designs.
  • Kies voor rustige kleuren (bruin, zwart, grijs).
  • Gebruik niet te veel verschillende kleuren, zeker niet als de kleuren ver uit elkaar liggen.
  • Zet niet te veel losse items neer.

8: Planten

Voorkomen dat het een sombere boel wordt, zonder van de industriële stijl af te wijken? Dan zijn planten het antwoord.

Vooral planten van flink formaat komen in dit interieur helemaal tot hun recht. Daarnaast kan het ook leuk zijn om een vensterbank helemaal vol te zetten met planten in verschillende formaten. Dat vrolijkt je woning lekker op.

Ontdek meer blogs