Waarom we zo gek zijn op velours

Waarom we zo gek zijn op velours

Zacht en aaibaar met een luxe uitstraling. Daar houdt toch iedereen van? Wij zijn in ieder geval gek op velours. In dit artikel lees je waarom. En natuurlijk vertellen we je ook meteen hoe je deze mooie stof in je interieur toepast.

Velours, velvet of fluweel?

Velours, velvet en fluweel worden nogal eens door elkaar gebruikt. Maar zijn ze wel hetzelfde?

Fluweel en velvet zijn hetzelfde. Velvet is gewoon de Engelse naam voor fluweel. Velours wordt vaak ook velvet genoemd, maar dat klopt eigenlijk niet. Velours en fluweel zijn namelijk niet helemaal hetzelfde.

Velours is iets anders bewerkt en daardoor minder glanzend dan fluweel. Velours is vaak ook zwaarder. Perfect als stevige bekleding voor meubels, zoals banken en eetkamerstoelen.

Bij welke woonstijlen past velours?

Velours kan je in allerlei woonstijlen gebruiken. Natuurlijk zijn er wel stijlen waarbij velours net een grotere rol speelt. Hotel chic is hier een goed voorbeeld van. Deze stijl kan eigenlijk niet zonder het luxe velours.

Verder past velours ook extra goed bij:

  • Modern
  • Glamour deluxe
  • Vintage
  • Retro
  • Eclectisch
  • Scandinavisch

Maar zoals we al zeiden: je kan er eigenlijk in iedere interieurstijl mee uit de voeten. Het is juist leuk om stijlen te mengen, ook als het geen klassieke match is.

Neem bijvoorbeeld een industrieel interieur. Daarbij draait het om ruwe en stoere materialen. Het tegenovergestelde van het zachte en luxe velours. Toch is het juist tof om daar mee te spelen. Denk aan eetkamerstoelen met een groene of bruine velours zitting, met daaronder een zwart metalen frame.

velours eetkamerstoel
velours stoel

Hoe gebruik je velours in je interieur?

Velours kan je op veel verschillende manieren gebruiken. Je kan het een hoofdrol geven door verschillende velours items te combineren, maar je kan ook alleen hier en daar een zachte touch toevoegen met dit mooie stofje.

Kussens

Een van de makkelijkste manieren om velours toe te voegen is met kussens op je bank of fauteuil. Hoeft niet veel te kosten en het geeft je bank meteen een andere uitstraling. Je kan gaan voor alleen maar velours kussens, of ze juist mixen en matchen met andere stoffen. Het is leuk om dan voor een heel andere textuur te gaan, zoals nepbont of fluffy katoen.

Gordijnen

Velours gordijnen geven de hele ruimte een luxe gevoel. En ze zijn ook nog eens in allerlei kleuren te krijgen.

Krukjes

Nog een makkelijke manier om wat velours toe te voegen: krukjes. Krukjes met velours vind je in allerlei stijlen. Vooral de combi van velours met een goudkleurig frame is geliefd.

Eetkamerstoelen

Ook eetkamerstoelen met velours bekleding zijn er in overvloed én in allerlei stijlen. Scandinavisch, glamour deluxe, retro, noem maar op.

Je kan hierbij gaan voor alleen maar velours eetkamerstoelen of je combineert ze met een ander materiaal. Een combi van leer en velours stoelen heeft bijvoorbeeld een leuk effect.

Wil je het wel speels maken, maar geen verschillende materialen? Dan kan je verschillende kleuren velours stoelen kiezen.

Bank

Echt helemaal gek op velours? Dan mag een velours bank niet ontbreken in je interieur. Maak je velours bank dan af met lekker grote velours sierkussens voor de ultieme luxe uitstraling.

Ontdek meer blogs

Producten