Fris het nieuwe jaar in!

Fris het nieuwe jaar in!

Het nieuwe jaar staat alweer om de hoek te kijken! De kerstboom en kerstversiering verlaat weer de woonkamer. Een mooie tijd om met een frisse start het nieuwe jaar te beginnen. Met een aantal tips creëer je snel een frisse een nieuwe look in jouw interieur.

Tip 1: Meubels verschuiven 

Een makkelijk en goedkope tip is om met bestaande meubels in huis te schuiven. Als er ruimte in de woonkamer is kan je kijken of je de bank op een andere plek in de kamer kan zetten. Of wellicht kan je de bank een kwartslag draaien. Zo geef je de ruimte direct een andere look. Mocht je niet de ruimte hebben om met meubels te schuiven kan je natuurlijk wel de accessoires een ander plekje geven.

Tip 2: Geef een muur een andere look  

Nog een leuke manier om je interieur een frisse look te geven is om een muur een andere look te geven. Dit kan door een nieuwe muurkleur of een leuk behang. Durf je niet de hele muur een andere look te geven? Kies dan voor een lambrisering. Een lambrisering is een lange baan die tot ongeveer halverwege de muur geverfd wordt. 

Tip 3: Voeg planten toe aan je interieur

Een grote sfeermaker in huis zijn kamerplanten. Ze maken de kamer wat huiselijker en kleden ook je interieur aan. Wil je nu een kale hoek aankleden dan kan je dit het beste doen met een wat grotere plant. Denk maar eens aan een Monstera plant, ook wel gatenplant genoemd, of de Strelitizia Nicolai. Wil je juist een plant voor op de kast of dressoir? Kies dan voor een wat kleinere plant zoals de Pilea, Tabaksplant of een Ficus. 

Wit tv-meubel met plant
Zwart tv-meubel met plant

Tip 4: Nieuwe meubels 

Een leuke manier om je interieur een nieuwe look te geven is nieuwe meubels aan te schaffen. Dit kan een nieuwe bank zijn, een kast, maar ook een nieuwe fauteuil of alleen een aantal nieuwe accessoires. Kies voor een mooi kleur accent in huis wat voor fris effect zorgt. Zo kan je ook alvast wat lente sfeer in huis halen. Wel zo fijn met deze donkere dagen! 

Delaware fauteuil Cognac
Bank ribstof

 

Hopelijk ga jij straks aan de slag met deze tips en creëer jij een fris nieuw interieur! 

 

Ontdek meer blogs

Producten