Tips voor het stylen van je tv-meubel

Tips voor het stylen van je tv-meubel

Een tv meubel alleen maar een kastje om je tv op te zetten? Zeker niet. Met de juiste aanpak maak je het een pronkstuk van je woonkamer. Hoe doe je dat? Wij hebben 8 stylingtips voor je op een rij gezet!

8 tips om je tv-meubel te stylen

1: Kleurtje op de muur

Dacht jij ook als eerste aan wat je allemaal op of in het tv-meubel gaat zetten? Waarschijnlijk wel. Maar we beginnen met de muur! Want de kleur op je muur maakt een groot verschil.

Spierwit is niet zo’n goed idee. Daar steekt een zwarte tv enorm bij af, waardoor hij extra opvalt. Niet wat je wilt. Geef de muur achter je tv dressoir daarom een kleurtje. Dat zorgt voor meer balans. Welke kleur ligt helemaal aan wat bij jou en jouw interieur past.

2: Planten

Door een groepje leuke accessoires op je tv-meubel te zetten, valt de tv zelf minder op. Heb je de ruimte op je tv kast? Zet dan een mooie grote plant neer. Of een groepje planten en potten in verschillende formaten.

Geen ruimte op je tv-meubel? Een grote plant in een grote pot of mand naast het meubel staat ook erg mooi.

3: Tafellamp

Een tafellamp is ook een goed idee. Staat mooi en ’s avonds heb je sfeervolle verlichting. Bijvoorbeeld een prachtig eenvoudige tafellamp of een stoere industrieel exemplaar. Liever iets in natuurlijke tinten? Dan is een tafellamp met een rustige uitstraling misschien wat voor jou.

4: Vazen

Een vaas past op iedere kast of tafel en het tv-meubel is zeker geen uitzondering. Vul de vaas met verse bloemen, droogbloemen of mooie takken. Een boeket goede neppers kan natuurlijk ook. Als je voor kwaliteit gaat, zijn ze niet zomaar van echt te onderscheiden.
Of kies een vaas die zo mooi is, dat er niks in hoeft. Dat kan natuurlijk ook! Combineer je meerdere vazen met elkaar? Ga dan voor verschillende formaten.

5: Kaarsen


Zet wat kaarsen neer. Overdag een mooi accessoire, ’s avonds gezellige vlammetjes. Ga voor één of twee grote windlichten of een groepje kleinere kaarsen(houders).

6: Aan de muur

Kleed de muur ook leuk aan. Bijvoorbeeld met kunst, posters of fotolijsten. Of hang boven de tv een plank aan de muur om accessoires op te zetten.

zwarte tv dressoir

7: Snoeren wegwerken

Het lijkt iets kleins en wordt daarom makkelijk vergeten: de snoeren wegwerken. Toch heeft dit een grote invloed op de uitstraling van het geheel. Zeker de moeite waard om even naar om te kijken dus.

8: Kleurenpallet

Het is leuk om verschillende dingen met elkaar te matchen. Verschillende items, vormen, formaten en materialen. Hoe bewaar je dan toch de eenheid? Dat doe je door een kleurenpallet aan te houden.

Het hoeft zeker niet allemaal één kleur te zijn, maar wel een groepje kleuren die bij elkaar passen.

Geen idee welke kleuren je wilt? Lees hier wat kleuren in je interieur doen.

Tv-meubel kiezen

Ben je nog op zoek naar een mooi tv-meubel? Dit lijstje helpt je op weg:

  • Houd je van strak en modern? Ga voor een zwevend tv-meubel.
  • Wil je een stoer interieur? Kies dan voor een tv-meubel zwart.
  • Is de industriële woonstijl helemaal jouw ding? Kijk dan bij deze industriële tv-meubels.
  • Gek op natuurlijke materialen? Ga voor een tv-meubel van teak of eiken.

Ontdek meer blogs

Producten