Een industriële woonstijl

Een industriële woonstijl

Het inrichten van een huis begint meestal met het vinden van een eigen woonstijl. Dit kan voor sommige mensen best lastig zijn, daarom willen wij in deze blog een van onze favoriete woonstijlen uitlichten. Namelijk: een industriële woonstijl.

industriële zithoek

Ruw en rauw

Een industriële woonstijl herken je voornamelijk aan het stoere karakter. Het design bestaat meestal uit robuuste meubelen en accessoires. Wat je ook veel ziet in een industriële woonstijl zijn neutrale elementen en kleuren. Daarnaast ze je vaak waterleidingen, kabels en buizen door de woonruimtes heen. Het onafgewerkte plaatje maakt je interieur industrieel. Dit zorgt voor een ruw en rauw effect, wat erg stoer overkomt.

Veel gebruikte materialen

Materialen die veel voorkomen in een industrieel interieur zijn hout en metaal. Deze twee materialen passen perfect bij elkaar en zorgen voor een tof effect voor in je interieur. Het hout corrigeert namelijk het steriele metaal, waardoor het een warmere look geeft. Wat betreft meubels is leer ideaal voor een industriële woning. Kies bijvoorbeeld voor een grote leren bank. Doordat leer wat gevoeliger is dan bijvoorbeeld stof slijt een leren bank sneller. Deze slijtage komt goed van pas, als het gaat om de look van een industriële woning.

Veel ruimte met weinig meubels

Heb je veel ruimte in je woning? Dan is het belangrijk dat je niet te veel meubels plaatst in je woning, maar juist gebruik maakt van een aantal grote, opvallende meubels. Per ruimte kun je zelf indelen, wat jij het mooiste vindt. Gebruik niet te veel poes pas in je interieur, dit creëert namelijk het tegenovergestelde effect, dan dat je eigenlijk wilt uitstralen.

Eethoek

Een mooie robuuste tafel past perfect binnen een industriële woonstijl. Wederom ook hier vormt de combinatie tussen hout en metaal de perfecte uitstraling voor in je interieur. Combineer je houten tafel met leren eetkamerstoelen. Misschien is het ook leuk om de leren eetkamerstoelen in verschillende kleuren te combineren. Hang een stoere hanglamp boven de eettafel en je eethoek is helemaal compleet.

Zithoek

In de zithoek kun je het beste kiezen voor leren meubels. Het leer wordt steeds mooier, hoe meer het gebruikt wordt. Kleuren zoals cognac zorgt voor een warme uitstraling. Leg een egale vloerkleed onder de bank voor een stoer effect. Plaats wat leuke, houten boomstamtafels erbij en ook je zithoek is helemaal compleet. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een paar woonaccessoires, maar let goed op dat je er niet te veel plaatst.

industriële salontafel

Eyecatcher!

Wil je echt een eyecatcher in je interieur? Plaats dan een opvallende kast. Orden je mooie spullen in de open gedeeltes van de kast, zodat het opvalt. Een leuk idee om mooie souvenirs van vakantie mee te nemen en te plaatsen in jouw kast.

Wil je meer lezen over de verschillende woonstijlen? Bekijk dan onze blog over de Japandi stijl of ga naar onze woonstijlen overzicht

Ontdek meer blogs

Producten