Woontrend: De Japandi stijl

Woontrend: De Japandi stijl

Een woontrend waar wij heel enthousiast van worden is Japandi. Deze stijl combineert de Scandinavische woonstijl met Japan. Een minimalistische trend met veel natuurlijke materialen. Maar wat kenmerkt deze stijl nou? En hoe haal je deze woontrend naar jouw interieur? Lees dan snel verder en wordt ook enthousiast van deze nieuwe woontrend.

Scandi meets Japan

De Scandinavische stijl is al een tijdje ingeburgerd in de Nederlandse interieurs. Japandi is daarentegen een vrij nieuwe woonstijl. Maar beide stijlen lijken erg veel op elkaar. Japandi is namelijk afgeleid van de Scandinavische stijl alleen worden er Japanse invloeden in verwerkt. Zo is Japandi, net als de Scandinavische stijl, minimalistisch, stijlvol en erg clean. Maar waar ze in een Scandi interieur nog voor pastelkleuren kiezen wordt in een Japandi stijl juist gekozen om meer contrast in te brengen. Dit wordt gedaan door de kleur zwart in te brengen, met hout in donkere tinten te werken en gebruik te maken van verschillende texturen en vormen. 

Japandi in een Scandinavisch interieur

Nu je ongeveer weet wat de Japandi stijl inhoudt wil je natuurlijk ook wel weten hoe je dit in jouw interieur brengt. Als jouw interieur al een Scandinavische feeling heeft dan kan je ervoor kiezen om alleen wat accessoires aan te passen. Vervang de pasteltinten en plaats accessoires met contrast kleuren, zoals zwart en donkerbruin. Eventueel kan je ook een houten salontafel bij je bank neer zetten in een donker houten tint zoals walnoot. Met een paar kleine aanpassingen verander jij je huis naar een Japandi interieur!

japandi stijl
japandi interieur

Japandi interieur

Ben jij nog helemaal niet bekend met beide woonstijlen? Dan is het tijd om het interieur om te gooien. Japandi is een minimalistische woonstijl dus het is belangrijk om niet je hele huis vol te zetten met meubels en accessoires. Kies juist voor een paar strakke meubels en zet deze op de voorgrond. Ook is het erg belangrijk in deze stijl om veel gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kies daarom voor een lichte bank, zoals in de kleur beige, en laat veel hout terugkomen. Dit kan door te kiezen voor een houten eettafel, eventueel met organische vorm, of een kast. Om echt die Japandi stijl te herkennen kun je ervoor kiezen om met verschillende houtkleuren te spelen. Combineer licht houten meubels met donkere tinten om dat contrast op te zoeken. Om nog een extra knipoog naar Japan te geven kun je lampen in de origami stijl in het interieur brengen.

Voorbeelden van materialen die perfect passen in een Japandi stijl interieur:

 • Hout is een belangrijk materiaal in Japandi interieurs en wordt vaak gebruikt voor meubels en vloeren. Het kan in verschillende tinten gebruikt worden, van licht tot donker.

 • Natuursteen wordt vaak gebruikt voor vloeren en wanden in Japandi interieurs. Het heeft een rustieke uitstraling en kan verschillende texturen hebben.

 • Metaal wordt gebruikt om accenten toe te voegen aan Japandi interieurs. Kies voor minimalistische ontwerpen in zwart, brons of messing.

 • Papier is een belangrijk materiaal in de Japanse cultuur en wordt vaak gebruikt voor shoji schermen en origami lampen in Japandi interieurs.

 • Textiel wordt gebruikt om warmte en textuur toe te voegen aan Japandi interieurs. Kies voor eenvoudige en natuurlijke stoffen zoals linnen, katoen en wol in neutrale kleuren.

Shop hier onze favoriete Japandi stijl meubels

ronde fauteuil salontafel hout en marmer ronde bank beige kast houten eettafel

 

Organische vormen

Waar de Japandi stijl ook heel bekend om staan zijn ronde en organische vormen die terugkomen in meubels. Denk aan een eettafel met organische vorm of een ronde bank. Deze vormen worden heel populair en daarom zie je ook veel andere meubels met ronde vormen terug. Denk hierbij aan tv-meubels maar ook kasten en fauteuils. Ook zorgen ronde vormen voor een zachte uitstraling in je interieur in tegenstelling tot rechte lijnen. Tijd om gedag te zeggen tegen al die rechte meubels en haal de organische vorm naar je interieur! 

Japandi kleuren

De kleuren die vaak gebruikt worden in de Japandi stijl zijn neutraal en rustige tinten. Hier zijn enkele kleuren die perfect passen bij de Japandi woonstijl:

 • Wit is een belangrijke kleur in Japandi interieurs. Het brengt licht en ruimtelijkheid in de ruimte en laat andere elementen goed uitkomen.

 • Beige is een warme en neutrale kleur die vaak gebruikt wordt in Japandi interieurs. Het is een goede kleur om te combineren met andere natuurlijke kleuren.

 • Grijs is een veelzijdige kleur die past bij de minimalistische en serene sfeer van Japandi interieurs. Het kan ook goed gecombineerd worden met andere kleuren.

 • Zwart wordt gebruikt om contrast en diepte te creëren in Japandi interieurs. Het kan worden gebruikt als accentkleur om andere elementen te benadrukken.

 • Natuurlijke kleuren zoals houttinten passen goed bij de Japandi woonstijl. Deze kleuren brengen de natuurlijke elementen in de ruimte naar voren en creëren een gevoel van rust en sereniteit.

Happy Japandi stijl customers

Bekijk onze Japandi meubels en accessoires bij onze happy customers thuis!

Japandi interieur kenmerken 

Nu je weet wat de Japandi woonstijl inhoudt, welke kleuren en materialen je kan gebruiken, kan je thuis aan de slag om jouw Japandi interieur te creëren. Maar om je nog een beetje extra te helpen zetten wij alle kenmerken van de Japandi stijl voor jou op een rijtje gezet:

 • Minimalistisch design: Gebruik in je meubels en accessoires strakke lijnen en eenvoudige vormen. Zorg voor een rustige en serene uitstraling. 

 • Natuurlijke materialen: Mix and match natuurlijk materialen zoals hout, bamboe, rotan, steen en papier.

 • Functionaliteit: Meubels in de Japandi stijl moeten functioneel en praktisch zijn. Plaats dus geen meubels die geen functie hebben. Less is echt more in deze woonstijl. 

 • Aardetinten: De Japandi woonstijl staat bekend om het gebruik van aardetinten zoals wit, beige, grijs en bruin. Deze kleuren zorgen voor een rustige en kalme sfeer.

 • Ambachtelijkheid: In de Japandi stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van handgemaakte accessoires zoals kermamieken schalen en kandelaars, origami verlichting en wollen plaids. 

 • Harmonie: Een Japandi interieur draait om balans en harmonie. Het interieur moet een harmonieus geheel vormen waarbij elk element zijn eigen plaats heeft.

Inspiratie

Bekijk snel hieronder een dosis Japandi inspiratie zodat jij thuis nog makkelijker aan de slag kan of kom langs in onze showroom en bekijk alle Japandi stijl meubelen en accessoires.

stijl Japandi
japandi interieur
japandi woonstijl
japandi meubels
japandi stijl
japandi eetkamerstoelen

Ontdek meer blogs

Producten