Meer kleur in je interieur: zo pak je dat aan!

Meer kleur in je interieur: zo pak je dat aan!

Ben jij ook een van de vele mensen die wel wat meer kleur in huis willen? Wat meer gezelligheid? Lekker vrolijk en fris of juist warm en knus?

Je bent niet de enige! Kleur doet zoveel voor je interieur. Toch zijn veel mensen er wat voorzichtig mee. Want welke kleur kies je? En hoe pas je het toe? Durf je uit je comfortzone te gaan?

In dit artikel daarom: 8 tips voor meer kleur in je interieur.

1: Een verfje of behang

Wil je een lekker groot effect? Ga dan voor een vrolijke kleur verf of behang. Met één wand maak je al een enorm verschil. Heb je lambrisering? Dan is dat natuurlijk de ideale plek om aan de slag te gaan met de verfkwast.

En naast een mooi kleurtje behang, kan je natuurlijk ook voor een gezellig behang met een print of patroon gaan.

2: Een kleurrijke binnenkomer

Nu we het toch over verf hebben: een deur verven is ook een tof idee. Of gewoon al je binnendeuren, net wat je zelf wilt. Dit geeft je woning een frisse nieuwe look.

3: Vrolijke bloemen

Bloemen zijn altijd goed en passen overal bij. En ze zijn natuurlijk lekker kleurrijk. Ideaal voor als je een kleurige touch wilt toevoegen, maar het niet te groot wilt aanpakken.

4: Makkelijk afwisselen met kussens

Een bank met lekker veel kussens staat gezellig en tilt je interieur net een niveautje hoger. En ze lenen zich perfect voor het spelen met kleur.

Je kan makkelijk twee of drie verschillende kleuren kussens nemen. Nog meer kan natuurlijk ook, als het maar kleuren zijn die mooi bij elkaar passen. Dat betekent niet dat ze dicht bij elkaar hoeven te liggen. Een contrast is juist ook een goed idee. Bijvoorbeeld donkerblauw en terra.

Het fijne van kussens is dat je de kleuren makkelijk kan vervangen. Een nieuwe hoes erom en je bent klaar.

Ook leuk: verander ieder seizoen iets aan het kleurenpallet van je kussens. Zo kan je in de zomer voor frissere kleurtjes gaan en in de winter voor warm en knus.

kleur op de muur
fleurig tapijt

5: Fleurig tapijt

Bij tapijten gaan veel mensen voor veilig en neutraal. Op zich niks mis mee hoor, maar als je wat meer kleur in huis wilt is een fleurig tapijt een goed idee.

6: Statement bank

Bij kleur toevoegen denken we niet zo snel aan de bank. Logisch, want een bank vervang je niet zomaar dus kiezen we liever een veilige kleur.

Ben jij echt zeker van een kleur? Dan is een opvallende bank in die kleur een top idee. Een bank die goed de aandacht trekt.

7: Lekker veilig met accessoires

Pak jij het juist liever klein aan? Ga dan los met kleinere items. Ook handig voor als je in een huurhuis woont of niet veel wil investeren in je woning.

Denk aan een kleurig kunstwerk aan de muur, beeldjes, kaarsen, vazen, een plantenpot, een dienblad. Noem maar op. Er is van alles te vinden in mooie kleuren. Ook hier is het leuk om verschillende kleuren met elkaar te combineren.

8: Kleurtje boven je hoofd

Ben jij niet van dertien in een dozijn interieurs? Pak het dan lekker anders aan en geef je plafond een kleurtje. Vooral geschikt voor als je een grote of hoge ruimte hebt.

Ontdek meer blogs

Producten