Woontrend: Meubels met marmer

Woontrend: Meubels met marmer

De marmer interieur trend blijkt een blijvertje te zijn. We zien het overal terug. Vooral bij salontafels en bijzettafels is marmer een geliefd materiaal. Daarnaast zien we het ook volop bij tv-meubels, woonaccessoires én als luxe bovenblad van dressoirs.

Wij begrijpen waarom. Marmer staat bijna overal goed bij en heeft een rustige en luxe uitstraling.

Wat is marmer?

Marmer is een glanzende natuursteen. Typerend voor marmer is de mooie adertekening en het kleurverloop. Dit geeft de steen een bijzondere en chique uitstraling.

De bekendste kleurcombi bij marmer is wit en grijs of zwart en grijs, maar kleurtjes kunnen ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van emerald groen marmer?

Echt marmer of marmerlook?

Als je marmer gaat shoppen, kom je zowel echt marmer als marmerlook tegen. Echt marmer heeft vaak een extra mooie uitstraling, maar goed nep is zeker niet lelijk. Het gaat hierbij vooral om de kwaliteit.

Goede meubels met marmerlook kunnen juist slijtvaster en makkelijker te onderhouden zijn dan echt marmer. Een ronde marmeren eettafel is een goed voorbeeld van een goede kwaliteit marmerlook.

Hoe pas je marmer toe in je interieur?

Ook verliefd op marmer? Je kan het op allerlei manieren toepassen in je interieur. Er zijn volop marmer salontafels, marmer bijzettafels en marmer eettafels te krijgen.

Marmeren tafels

Bij de marmeren salontafels en bijzettafels zien we vaak setjes in verschillende formaten. De tafels zijn naast of onder elkaar te zetten. Handig als je soms ruimte wilt besparen, en op andere momenten juist extra tafelruimte wilt.

marmeren dressoir
tv meubel met marmer

Dressoir met marmer

Kan je wel wat extra kastruimte gebruiken? Ga dan voor een dressoir met een marmer bovenblad. Bijvoorbeeld dit stoere zwarte dressoir met een combi van hout en marmer. Verkrijgbaar met bijpassende salontafel.

Marmer woonaccessoires

Pak je het liever wat kleiner aan? Kijk dan naar marmeren woonaccessoires zoals een dienblad, vaas of kaarsenhouder.

In welke woonstijl past marmer?

Van oorsprong is marmer een klassiek materiaal. Dat betekent echter niet dat het alleen in klassieke interieurs past.

Het staat zeker prachtig bij een klassieke of vintage stijl, maar het matcht ook 100% met een moderne en strakke inrichting. Het voelt namelijk zowel klassiek als modern. Je kan er dus allerlei kanten mee op. Zelfs in een stoer en industrieel interieur komt marmer tot zijn recht.

Hoe combineer je marmer?

Marmer is makkelijk te combineren. Het past bij allerlei kleuren en materialen.

  • Wil je een modern interieur? Combineer marmer dan met strakke lijnen en kies qua kleuren voor wit en licht.
  • Ga je voor industrieel? Combineer het dan met grijs, zwart, metaal en beton.
  • Je interieur een luxe en chique look geven? Gebruik rijke en diepe kleuren samen met marmer. Denk aan donkerblauw, donkergroen, bordeauxrood en okergeel. Qua materialen zijn messing en velours een prachtige match om de luxe naar een volgend level te tillen.
  • Marmer en vintage? Kies dan voor een kleurenpallet met bruin en oranje.
  • Donker hout is hier ook helemaal op zijn plek en gaat mooi samen met marmer.
  • Een eclectisch interieur? Daar is marmer ook helemaal in thuis. In het wit, zwart of juist een kleurtje.

Ontdek meer blogs

Producten