Een grote ruimte gezellig maken

Een grote ruimte gezellig maken

Ruim wonen. Een droom van veel mensen. Maar als je dan echt een grote ruimte hebt, blijkt het nog best lastig te zijn die gezellig in te richten. Want ruim en groot gaat al snel samen met koud en kil. En wat dacht je van de grote ongezellige muren?

In dit artikel daarom 8 tips om een grote ruimte knus en gezellig te maken.

1: Grote ruimte, grote meubels

Een grote ruimte vraagt om grote meubels. Als je alleen maar meubels neerzet die klein van stuk zijn, blijft de ruimte nogal leeg. En als je dan voor een heleboel kleine dingen kiest, krijg je al snel een rommelig effect. Niet wat je wilt.

Ga dus voor een of een paar lekker grote meubelstukken. Denk aan een gezellige hoekbank of een flinke eettafel of salontafel. Een groot wandmeubel kan natuurlijk ook handig zijn, dan heb je meteen lekker veel opbergruimte.

2: Weg met kale muren

Een grote ruimte = grote muren. En kale grote muren ogen al snel kil en ongezellig. Voorzie die muren daarom van wanddecoratie. Ook hierbij is het handig om in ieder geval één of enkele grote stukken te kiezen.

3: Zones maken

Houd je één grote open ruimte? Dan wordt het heel lastig om de boel knus en gezellig te maken.

Verdeel de ruimte daarom in zones. Eilandjes met allemaal een eigen functie. Je kan bijvoorbeeld denken aan een:

  • Zithoek
  • Eethoek
  • Leeshoek
  • Speelhoek
  • Werkhoek

En we zeggen hier hoek, maar het hoeft natuurlijk geen hoek te zijn. Je kan ook midden in de kamer een eilandje creëren.

4: Afscheiding en warmte met tapijten

Tapijten zijn dé manier om een ruimte meer warmte te geven. En ze zijn ook nog eens een goed hulpmiddel bij het maken van je eilandjes. Je zithoek creëer je gemakkelijk door een groot tapijt te nemen en de bank, salontafel en eventueel een fauteuil hier op te zetten.

Hetzelfde geldt voor de speelhoek en leeshoek:

  • Speelgoedkast of bakken met een tapijtje erbij. Eventueel nog wat lekkere zitkussens of een speeltafeltje.
  • Een boekenkast met daarnaast een tapijt met een fijne stoel en bijzettafeltje erop.
grote witte hoekbank
fauteuil

5: Ruimte afscheiden met een roomdivider

Roomdividers zijn natuurlijk ook ideaal om de grote ruimte op te breken en zones te creëren. Je kan kiezen voor een simpel scherm, een kast als roomdivider of zelfs een gordijn.

6: Zet je bank niet tegen de muur

De bank tegen de muur? Hartstikke zonde als je een grote ruimte hebt! Je bank los van de muur zetten geeft namelijk een luxe uitstraling en het breekt meteen de ruimte lekker op.

En je kan je bank zo natuurlijk ook inzetten als roomdivider. Zet je bank bijvoorbeeld met de rug naar de eethoek toe. Eventueel een mooie sidetable ertegen aan en je bent klaar.

7: Kleur op de muur

In een grote ruimte kan je goed spelen met kleur op de muur. Warme kleuren om de boel knusser te maken. Een donkere kleur om een muur naar voren te halen. Of misschien zelfs verschillende kleuren om zones af te scheiden.

8: Extra warmte toevoegen

Met al deze tips ben je al een heel eind. Maar wat extra warmte is altijd fijn. Zachte stoffen zijn hier perfect voor. Denk aan gordijnen, meubels met een zachte bekleding, kussens en een plaid op de bank.

Ontdek meer blogs

Producten