10 toffe ideeën voor je slaapkamer

10 toffe ideeën voor je slaapkamer

Je dag positief beginnen en lekker ontspannen in slaap vallen. De slaapkamer is een belangrijke kamer. Die verdient wel wat extra aandacht. In dit artikel daarom: 10 toffe ideeën voor je slaapkamer.

1: Kussens, kussens, kussens

We zijn gek op kussens. Ze stralen zoveel gezelligheid, zachtheid en comfort uit. Leg daarom flink wat kussens op je bed. Het liefst in verschillende formaten.

2: Toffe nachtkastjes

Een nachtkastje is niet alleen praktisch, het maakt je slaapkamer ook meteen gezelliger. Zet dus een of twee toffe nachtkastjes neer. Wil je lekker veel keuze? Kijk dan ook eens bij bijzettafels en krukjes. Die doen prima dienst als nachtkastje.

3: Een bankje tegen het bed

Heb je een ruime slaapkamer? Dan is het mooi om een bankje tegen het voeteneinde van je bed te zetten. Als je nog wel wat opbergruimte kan gebruiken, kan je voor een bank met opbergruimte erin gaan. Een slank model op hoge poten is ook heel tof.

4: Sfeerverlichting

Verlichting maakt de sfeer. Een dimmer is een absolute aanrader. Zo kan je de functionele basisverlichting veranderen in zachte sfeerverlichting. Een extra lampje op je nachtkastje of aan de muur is ook fijn.

Tip: let op de kleurtemperatuur van je lampen. Met koud licht voelt je slaapkamer kil en ongezellig aan. Lampen met een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin hebben een fijn warm licht dat ideaal is voor de slaapkamer.

slaapkamer styling
slaapkamer

5: Gezellig tapijt

Een tapijt in de woonkamer spreekt voor zich. Maar een tapijt in de slaapkamer? Daar denkt niet iedereen aan. Terwijl het je slaapkamer zoveel gezelligheid geeft. En het voelt natuurlijk ook hartstikke fijn om uit je bed te stappen op een lekker zacht tapijt.

Je kan voor twee smalle tapijten aan de zijkanten van je bed gaan of voor een XXL tapijt waar je heel je bed op zet. Dat heeft een luxe uitstraling.

Houd je wel van speels? Dan is het tof om een rond tapijt te kiezen. Leg het eventueel deels onder je bed.

6: Verduisterende gordijnen

Goed uitgerust wakker worden is heerlijk. En het is ook nog eens belangrijk voor je gezondheid. In een kamer die goed donker is, slaap je een stuk beter. Goed verduisterende (rol)gordijnen zijn dus zeker aanraders.

7: Groen in de slaapkamer

Wil je wat frisheid en kleur toevoegen aan je slaapkamer? Zet gezellig wat planten neer. Bijvoorbeeld op je nachtkastje of bovenop je garderobekast. Nergens plaats? Ga dan voor leuke hangplantjes.

8: Weg met kale muren

Kale muren voelen kil en ongezellig aan. Hang daarom wat leuks op. Een wandornament, spiegels, ingelijste posters, een kunstwerk of persoonlijke foto’s. Je kan allerlei kanten op. Als je ze maar niet kaal laat.

9: Opbergruimte

In je slaapkamer wil je rust. Rommel = onrust. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte door middel van een kast. Zo kan je je slaapkamer netjes houden en heerlijk ontspannen in slaap vallen.

10: Opruimrondje

Die toffe inrichting van je slaapkamer komt natuurlijk niet tot zijn recht als er allerlei kleding en was rondslingert. Doe daarom dagelijks een snel opruimrondje in je slaapkamer. In een paar minuten maak je al een enorm verschil.

Ontdek meer blogs

Producten