Styling tips voor de Diamond boekenkast

Styling tips voor de Diamond boekenkast

Ben jij fan van onze Diamond boekenkast maar weet je niet zo goed hoe je deze kast moet stylen? Of heb jij de Diamond kast al in huis en kan je wat nieuwe inspiratie gebruiken? Lees dan deze inspirerende blog met styling tips voor de Diamond boekenkast en ga direct aan de slag! 

Tip 1: Begin met een schone lei

Wil je jouw Diamond een nieuwe look geven? Haal de hele kast eerst helemaal leeg, zo begin je de styling met een schone lei in plaats van dat je wat accessoires gaat schuiven. Leg alle accessoires en spullen op een tafel of een andere plek waar je weer makkelijk bij kan. Als je de kast opnieuw gaat stylen kun je deze accessoires weer gebruiken, of je ruimt ze later op als je ze niet hebt gebruikt. 

Tip 2: Kleurgebruik

Net als in je interieur, is de keuze van kleur erg bepalend voor het stylen van je interieur. Omdat de Diamond boekenkast een open kast, adviseren wij om het kleurgebruik te beperken en te kiezen voor 1 of 2 accentkleuren. Deze kleuren kan je dan terug laten komen in verschillende tinten. Zo zorg je ervoor dat de kast een rustige uitstraling krijgt. Heb je juist een wat meer uitgesproken interieur? Breid dan je accentkleuren uit naar 3 of 4 kleuren. 

Tip 3: Creëer verschillende hoogtes

Plaats je accessoires op verschillende hoogtes om een gevarieerd uiterlijk te creëren. Dit kan worden bereikt door het gebruik van boekensteunen en decoratieve objecten van verschillende hoogtes zoals;

  • een mooie vaas
  • een stapeltje tijdschriften
  • kandelaars 
  • boeken
  • grote schaal
  • ornament 
  • kussen 
  • opbergmanden 
diamond boekenkast hout
diamond boekenkast taupe

 

zwarte boekenkast

Tip 4: Groepeer

Om de kast meer rust uit te laten stralen kan je het beste je accessoires groeperen in groepjes van 3 of 5. Zet dus niet alles accessoires naast elkaar. Het is juist mooier om je accessoires en spullen te groeperen. Zo creëer je rust en gezellige hoekjes in de kast. 

Tip 5: Ruimte

Laat ruimte over in de open kast om een open en luchtig gevoel te creëren. Dit kan ook helpen om de open kast er georganiseerd uit te laten zien. Het is helemaal niet erg om een vak leeg te laten. Je hoeft de Diamond boekenkast echt niet vol te zetten om het gezellig te maken. 

Tip 6: Maak het persoonlijk

Om de Diamond kast echt te integreren in je interieur is het erg leuk om persoonlijke spullen in de kast te stylen. Denk hierbij aan een fotolijstje met je favoriete foto erin, een souvernier die je op vakantie hebt gekocht of een vaas die je op een leuke markt hebt gekocht. Door deze spullen terug te laten komen ademt de kast echt jouw persoonlijkheid en zorg je ervoor dat de Diamond kast helemaal past in jouw interieur. 

Meer inspiratie?

Met deze 6 tips kan jij thuis gelijk aan de slag om de Diamond boekenkast te stylen zodat deze perfect in jouw interieur past. Wil je nog wat meer inspiratie? Bekijk dan hieronder onze happy customer foto's en bekijk hoe onze klanten de Diamond kast hebben gestyled! 

Producten