Maak het cosy in huis met warme stoffen

Maak het cosy in huis met warme stoffen

Meer gezelligheid in huis staat vaak hoog op het interieurwensenlijstje. Hoe krijg je dat voor elkaar? Stoffen spelen een grote rol. In dit artikel zetten we daarom warme stoffen in de schijnwerper. Met deze stoffen geef je je huis een heleboel gezelligheid.

Teddy of bouclé

Ultra zacht en knuffelbaar. Dat is teddy. De stof wordt soms verward met bouclé. Dat is ook een heerlijke cosy stof. Niet gek dus dat de twee door elkaar gehaald worden. Zelfs in webshops zie je vaak dat de namen teddy en bouclé door elkaar gehaald worden. Toch zijn teddy en bouclé zeker niet hetzelfde.

De overeenkomsten

  • Cosy uitstraling
  • Hoog aaibaarheidsgehalte
  • Bobbelige textuur
  • Beide stoffen kreuken niet
  • Beide stoffen zijn slijtvast

De verschillen

  • Teddy is een stuk zachter en voelt fijner aan.
  • Teddy heeft wat weg van schapenvacht, bouclé niet.
  • Bouclé heeft meer een chique en luxe uitstraling.
  • Bouclé is minder gevoelig voor vlekken.
  • Bij teddy heb je kans op een zitspiegel (een afdruk in de stof op de plek waar je zit).
bouclé bank
bouclé eetkamerstoelen

Teddy en bouclé toepassen

Teddy en bouclé zijn zeker geen rivalen. Ze gaan prima samen. Je kan ze dus allemaal toepassen in je interieur als je wilt.

Bank, fauteuil of poef

Teddy en bouclé in huis halen voor meer gezelligheid kan je op verschillende manieren doen. Voor een lekker groot effect kan je voor een bouclé bank of teddy bank gaan. Hiermee creëer je meteen een heel hoog cosy-gehalte.

Wil je geen nieuwe bank kopen, maar kan je nog wel extra zitplaats gebruiken? Ga dan voor een bouclé fauteuil of met een teddy bekleding.

Geen plaats voor een fauteuil? Of wil je gewoon niet al te veel geld uitgeven? Dan is een bouclé of teddy poef ook hartstikke tof. Daar is altijd wel ergens plaats voor.

Kussens van bouclé of teddystof

Pak je het liever wat kleiner aan? Stijl je bank dan met kussens van bouclé of teddystof.

Warm en cosy met wol

Als we het over warme gezellig stoffen hebben, mag wol zeker ook niet ontbreken. Dit natuurproduct heeft geweldige eigenschappen. Het ziet er niet alleen cosy uit, het voelt ook heerlijk aan. En wist je dat wol ook een luchtzuiverende en vochtregulerende werking heeft?

Wol is dus een aanrader voor ieder interieur. Of het nu een wollen vloerkleed is of wollen kussens op de bank. Een wollen dekentje is natuurlijk ook heerlijk om onder weg te kruipen tijdens koude dagen.

Gezellig en chic met velvet

Wil je een stof die je interieur warmte geeft en tegelijkertijd een luxe en chique uitstraling heeft? Dan is fluweel een aanrader. Ook wel velvet genoemd. Deze stof is erg geliefd, dus je hebt enorm veel keuze als je velvet in huis wilt halen.

Velvet banken zijn in allerlei kleuren te krijgen en ook aan velvet poefjes en kussens is er zeker geen gebrek. Luxe fluwelen gordijnen zijn natuurlijk ook een goed idee voor wat extra warmte in huis.

Verschillende stoffen combineren

Voor welke stof je ook kiest: het is altijd mooi om verschillende soorten met elkaar te combineren. Wees zeker niet bang om stoffen te gebruiken die erg van elkaar verschillen qua textuur. Dat is juist de bedoeling. Daarmee geef je je interieur meer diepte en sfeer.

Ontdek meer blogs

Producten