Hoe decoreer je een tv meubel?

Hoe decoreer je een tv meubel?

Het tv meubel is een belangrijk meubelstuk in je woonkamer. Je wilt het dus zeker niet kaal en leeg laten. Dat maakt je woonkamer ongezellig. Met de juiste decoratie op en rond je tv meubel breng je juist sfeer in je woonkamer.

Hoe pak je dat aan? We zetten 5 tips voor je op een rij waarmee je er een stijlvol én knus geheel van maakt.

1: Kleurtje op de muur

Laten we bij de basis beginnen. Welke kleur is de muur achter je tv meubel? Door de muur een mooie kleur te geven, maak je meteen een lekker groot verschil. Als je nog geen accentmuur in je woonkamer hebt, is deze muur daar vaak ook ideaal voor.

Die lik verf of het behang hoeft zeker niet per se een spannende kleur te zijn. Je kan het zo rustig of juist druk maken als je zelf wilt. Een behang met een vrolijk patroon is een optie, maar een fijne zandtint op de muur is ook helemaal goed. Kijk rond, doe inspiratie op en kies wat jij mooi vindt.

2: Denk groot

Een veel gemaakte fout bij het decoreren van tv meubels (en eigenlijk ook alle andere meubelen): alleen kleine accessoires gebruiken.

Waarom doen we dat? Waarom zetten we alleen een paar kleine dingetjes neer terwijl er genoeg ruimte is? Waarschijnlijk voelt groot al snel iets te gewaagd. Maar met alleen maar klein spul komt je tv hoek gewoon niet lekker uit de verf. Ga dus ook voor groot.

Denk bijvoorbeeld aan een lekker grote vaas of een flink ornament.

3: Decoratiestukken combineren

Eén decoratiestuk voor je tv meubel kiezen is vaak niet zo moeilijk. Maar meerdere stukken, die ook nog eens leuk bij elkaar staan… dan wordt het vaak net iets lastiger.

Er zijn geen vaste regels, maar een goede richtlijn is om voor verschillende formaten te gaan. Zet je een paar items naast elkaar die ongeveer even groot zijn, dan oogt het saai. Een groepje van verschillende groottes ziet er stijlvol uit.

Een andere “regel” is om groepjes van drie neer te zetten. Het hoeft zeker niet altijd, maar vaak is het een succes.

In praktijk betekent dat bijvoorbeeld: een groot ornament achter, een middelgrote vaas en een klein windlichtje ervoor.

houten tv meubel
zwarte tv meubek

4: Wanddecoratie

Vergeet ook zeker de wand boven je tv meubel niet. Laat je die kaal? Dan blijft de boel eruit zien of het niet helemaal af is. Al doe je nog zo je best op het tv meubel zelf.

Met die tv kan het best een uitdaging zijn om de muur leuk aan te kleden. Maar er zijn zeker opties. Bijvoorbeeld:

  • Een wandplank boven je tv waar je wat lijsten neerzet met posters of foto’s. Ook hierbij is het tof om voor verschillende formaten te gaan.
  • Allemaal losse lijsten rond je tv, voor een speels effect. Ook weer in verschillende formaten. Zo wordt je tv als het ware onderdeel van de lijstencollage.
  • Kies een plat en groot stuk wanddeco. Een rond wandornament is een goed idee. Hang dit schuin boven je tv en laat een deel van het ornament iets achter de hoek van de tv uitkomen.

5: Manden of poefjes

Heb je een zwevend tv meubel aan de muur hangen? Of hangt het meubel redelijk hoog? Dan is het vaak mooi om er ook iets onder te zetten. Anders blijft de vloer daar zo kaal. Je kan bijvoorbeeld een of meerdere grote manden neerzetten. Poefjes zijn ook een tof idee. Die staan altijd gezellig en je hebt er meteen wat extra zitplaatsen bij.

Ontdek meer blogs

Producten