Trend waar we van houden: bouclé

Trend waar we van houden: bouclé

De zachtste en aaibaarste trend van dit moment? Dat is zonder twijfel bouclé. We zien het overal terug: bouclé fauteuils, bouclé banken en zelfs bouclé eetkamerstoelen. Deze trend toepassen zonder een grote aankoop te doen? Dan kan je gaan voor knuffelige bouclé sierkussens.

In dit artikel deuken we in de zachte wereld van bouclé. Wat is het precies? Is het echt zo’n nieuwe trend? En welke bouclé meubels zijn er?

Wat is bouclé precies?

De naam bouclé klinkt hartstikke mooi, maar wist je dat het gewoon lus of slinger betekent in het Frans? Lus- of slingerstof dus. Doe ons dan de naam bouclé maar.

De stof heeft deze naam gekregen omdat het bestaat uit allemaal kleine lusjes.

Voordelen van bouclé

  • Het voelt fijn aan.
  • Het ziet er ongelofelijk zacht uit.
  • Het geeft je interieur een zachte en vriendelijke uitstraling.
  • Het heeft een rustgevend effect.
  • Het kreukt niet en is vuilafstotend.

Bouclé trend: nieuw of klassieker?

Bouclé is een grote trend van de afgelopen jaren. Maar is het echt zo nieuw?

Het is eigenlijk een klassieker. In de jaren 50 maakte bouclé zijn echte debuut. Toen werd het populair dankzij het modemerk Chanel. Dat het op grote schaal als meubelstoffering wordt gebruikt is wel nieuw.

Meubels met bouclé bekleding

Wil jij je interieur ook een flinke dosis zachtheid geven? Ga voor een bank, fauteuil of eetkamerstoelen met bouclé. Voor al deze meubels geldt: ze zijn te krijgen in verschillende stijlen. Van strakke lijnen tot organische vormen.

Bouclé banken

Met een bouclé bank maak je natuurlijk het grootste verschil. Je bank is bepalend voor de uitstraling van je hele woonkamer. Een bouclé bank is dus ideaal om de hele ruimte een knuffelige en moderne look te geven.

Bouclé fauteuils

Heb je al een prima bank, maar wil je er nog wel een fauteuil bij? Ga dan voor een bouclé fauteuil waar je heerlijk in kan wegkruipen met een boek en een kop thee.

Bouclé eetkamerstoelen

Wil jij je eethoek echt luxe en comfortabel maken? Dan zijn bouclé eetkamerstoelen perfect.

Bouclé is vaak redelijk vuilafstotend. Dat komt goed uit aan de eettafel. Heb je kleine kinderen die echt flink kunnen knoeien? Dan raden we je aan om toch nog even na te denken.

bouclé bank
bouclé fauteuil

Hoe combineer je bouclé?

Hoe combineer je bouclé? We snappen best dat veel mensen dit een lastige vraag vinden. Het valt echt op tussen andere stofferingen.

Kan je dan alleen voor bouclé gaan als je alleen maar bouclé zitmeubels in je woonkamer zet? Als je bouclé interieurinspiratie opzoekt, zou je bijna denken van wel. Op deze foto’s zie je bijna altijd combinaties van bouclé banken met bouclé fauteuils. Of gewoon een enorme bouclé bank zonder andere zitmeubels.

Geen paniek: bouclé gaat prima samen met andere meubels. Dus je kan deze trend met een gerust hart in huis halen, ook als je niet je hele woonkamer wilt vervangen.

Onderstel

Wil je bouclé combineren? Bijvoorbeeld een bouclé fauteuil bij een bank met een andere stoffering? Zorg er dan voor dat de meubels op een andere manier matchen. Bijvoorbeeld doordat ze hetzelfde (of een soortgelijk) onderstel hebben.

Denk aan zwarte metalen pootjes onder beide meubels of juist sierlijk messing onder beide. Allebei (vrijwel) onzichtbare korte pootjes is ook mooi.

Kleurenpallet

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je salon een mooie eenheid wordt, is het kleurenpallet. De meubels hoeven zeker niet dezelfde kleur te hebben, maar ga wel voor kleuren die goed op elkaar aansluiten. Denk aan licht- en donkergrijs of beige en bruin.

Ontdek meer blogs

Producten