Welk model bank kies je?

Welk model bank kies je?

Banken zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Hartstikke fijn natuurlijk al die keuze, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar begin je? Het model is een handig startpunt. Ga je voor een grote U-bank, een bescheiden tweezitsbank of iets tussenin? In dit artikel zetten we verschillende modellen voor je op een rij.

Een rechte bank

Bij een rechte bank heb je de keuze uit een:

  • 2-zitsbank
  • 2,5-zitsbank
  • 3-zitsbank

Vooral de 2- of 2,5-zitsbank is handig als je een krappe woonkamer hebt. Zeker als je een slank model neemt, heb je maar weinig ruimte nodig voor deze banken.

Door het kleine formaat van de bank, kan je hem op allerlei plaatsen neerzetten. Handig als je de indeling van je woonkamer eens wilt veranderen. Ook kan je deze bank makkelijk combineren met andere meubels. Bijvoorbeeld een fauteuil.

Een minpunt om rekening mee te houden: je hebt met een kleine bank natuurlijk weinig zitplaatsen. Dat kan je oplossen met een fauteuil erbij. Voor bezoek kan je er ook wat krukjes of eetkamerstoelen bij zetten als je zitplaatsen tekortkomt.

Een hoekbank

Een hoekbank biedt meer zitplaatsen en staat erg gezellig. Ook fijn: er blijft altijd nog zitplaats over voor een ander als je lekker onderuit op de bank zit of ligt. Zelfs bij de kleinste hoekbanken.

Met een hoekbank kan je ook goed een afgescheiden zithoek creëren. Dat maakt het een stuk knusser. Vooral als je een grote open ruimte hebt, is dit een groot voordeel.

Een minpunt om rekening mee te houden: als je een grote hoekbank kiest, heb je vaak weinig mogelijkheden om de indeling van je woonkamer te veranderen.

chaise longue bank

groene hoekbank
grote hoekbank

Een U-bank

Nog gezelliger dan een hoekbank: een U-bank. Deze bank heeft, zoals de naam natuurlijk al duidelijk maakt, een U vorm. Dat betekent twee hoeken om lekker in weg te kruipen. Met een U-bank creëer je een heerlijk knusse zithoek omdat de bank meteen dienst doet als “afbakening”.

Minpunten om rekening mee te houden: een U-bank neemt veel ruimte in beslag en je kan de indeling van je woonkamer vaak niet meer veranderen.

Kijk ook goed hoeveel ruimte je in het midden van de bank overhoudt en welk formaat salontafel je wilt neerzetten. Dat kan anders nogal krap worden.

Een elementenbank

Een elementenbank is altijd een goed idee. Of je nu een kleine of grote woonkamer hebt. Deze bank wordt ook wel een modulaire bank genoemd. De bank bestaat uit losse delen (modules). Je kiest zelf precies welke modules je wilt.

Hiermee creëer je een unieke bank die precies bij jouw woonkamer past. Door de losse elementen kan je de opstelling van de bank ook makkelijk weer veranderen.

Tof idee: je kan de modules ook los van elkaar neerzetten. Dat heeft een lekker speels effect.

Maak je zithoek af met een fauteuil

Nog een extra zitplaats nodig? Of nog een leeg hoekje wat er kaal uitziet? Dan is een fauteuil een goed idee. Een normale fauteuil is prima, maar wil je echt ultieme ontspanning? Ga dan voor een relaxfauteuil.

Ontdek meer blogs

Producten