Voordelen van een ovale eettafel

Voordelen van een ovale eettafel

Rechthoekige eettafels zijn de standaard. Daar mag best wat verandering in komen. Want andere vormen hebben ook zo hun voordelen. Bijvoorbeeld een ovale eettafel. Deze tafel past in ieder interieur, voegt zachtheid toe én zit gezellig.

Daarom in dit artikel: 5 redenen om van een ovale eettafel te houden. En voor de volledigheid ook 3 nadelen. Al is één daarvan ook weer een voordeel.

1: Gezellig samen zitten

Heeft de vorm van een tafel invloed op de gezelligheid? Zeker weten! Met een ronde of ovale eettafel zit je namelijk gezelliger bij elkaar. Je kijkt elkaar makkelijker aan en je hebt makkelijker één centraal gesprek.

2: Rechte lijnen opbreken

Onze interieurs zitten vol rechte lijnen. Dat kan de boel wat koud en streng maken. Voeg daarom vriendelijkheid toe met ronde vormen.

De rechte lijnen mogen gewoon blijven, je hoeft ze zeker niet te vervangen. Maar breek ze wel wat op. Zodat het niet alleen maar recht en strak is. Een ovale eettafel leent zich hier perfect voor. Dankzij het formaat heb je meteen een duidelijk effect.

3: Makkelijk een stoel erbij

Aan een ovale eettafel kan je gemiddeld meer stoelen kwijt dan aan een rechthoekig exemplaar. Handig als je een groot huishouden hebt of vaak bezoek ontvangt.

Ook schuif je er gemakkelijk een extra stoel bij. Iedereen kan een beetje opschuiven. Met een rechthoekige tafel moet je één kant kiezen, waardoor je aan die kant al snel krap zit.

4: Uniek interieur

Bijna iedereen heeft een rechthoekige eettafel staan. Niks mis mee, maar wil je een uniek interieur? Dan is een vorm die niet zo vaak gekozen wordt een goed idee. En dat is ovaal. Hiermee creëer je makkelijk een opvallende eethoek die niet dertien in een dozijn is.

ovale eettafel
ovale eettafel

5: Minder blauwe plekken en bulten

Geen hoeken, betekent minder pijnlijke stootpartijen. Wel zo fijn. Zeker als je kinderen hebt, die anders lelijk hun hoofd tegen de hoeken kunnen stoten.

Nadelen van een ovale eettafel

Oké, wij zijn vol lof over ovale eettafels. Maar natuurlijk zijn we ook eerlijk. Een ovale eettafel heeft ook een paar minpuntjes. Wel zo handig om die ook mee te nemen in je keuze.

1: Geen tafel ertegenaan

Bij een vierkante of rechthoekige tafel zet je er gemakkelijk een andere tafel tegenaan als je veel bezoek over de vloer hebt. Bij een ovale tafel sluit dit niet mooi aan.

2: Niet tegen de muur

Een ovale tafel kan je niet tegen de muur plaatsen. Dat is niet handig als je een kleine ruimte hebt.

Het voordeel van dat je de tafel niet tegen de muur zet, is dat je zo wel een extra stoel aan de tafel kwijt kunt. Of misschien zelfs twee. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

3: Tafelkleed of glasplaat

Misschien een detail, maar we noemen het voor de zekerheid toch. Niet ieder tafelkleed valt mooi op een ovale eettafel. Ook als je een bescherming op je tafel wilt, zoals een glasplaat, is dit lastiger dan bij een rechthoekige eettafel. Het kan natuurlijk wel, maar er hangt waarschijnlijk een groter prijskaartje aan.

Ontdek meer blogs

Producten