Het vakantiegevoel in huis: een mediterraans interieur

Het vakantiegevoel in huis: een mediterraans interieur

Wat is een mediterraans interieur?

In een Mediterraans interieur draait het helemaal om het creëren van een ontspannen, warme en rustieke stijl die je terugziet aan de kust van de landen rond de Middellandse zee. In landen als Griekenland, Italië, Spanje en Frankrijk zie je deze sfeer veel voorkomen.

Hoe pas ik deze stijl toe in mijn interieur?

Er zijn verschillende manieren om de stijl te laten stralen in jouw interieur. Het toepassen van kleur, verbinding met de natuur, openheid naar buiten en meer creëren in jouw huis dat geweldige vakantiegevoel van aan de kust.

Kleur

De basis begint bij kleur, in een Mediterraans interieur laat je warme kleuren terugkomen zoals terracotta, oker, zand, blauw en groen, geïnspireerd op de kleuren van de natuurlijke omgeving van de Middellandse Zee. Laat deze kleuren terugkomen op muren, in meubilair en in accessoires als kleden en kussens.

Organische vormen

Wat betreft het meubilair en de aankleding van je mediterrane interieur zijn organische vormen het helemaal. Kies voor een tafel die niet perfect rond of perfect vierkant is, laat de imperfectie doorschemeren. Hiermee breng je een luchtige sfeer in huis, wat bijdraagt aan de stijl.

Verbinding met de natuur

Een sterke verbinding met de natuur is een belangrijk kenmerk van een mediterraans interieur. De manieren om dit toe te passen in jouw interieur zijn eindeloos. Het integreren van planten en kruiden zijn een goede manier om de natuur terug te laten komen. Planten brengen een levendige, organische sfeer in de ruimte. Denk aan potten met kruiden zoals basilicum en rozemarijn, citrusbomen in terracotta potten en hangende plantenbakken met varens en klimplanten. Ook maken Mediterraanse interieurs optimaal gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen, riet, klei en linnen. Deze materialen brengen de schoonheid van de natuur naar binnen en zorgen voor een rustieke, organische uitstraling.

De openheid naar buiten

Een groot lichtinval van natuurlijk licht, zoals van een raam en openslaande deuren met grote ramen brengen de Mediterraanse stijl écht tot leven. Grote ramen en openslaande deuren zorgen voor een grote lichtinval, wat van essentieel belang is bij de mediterrane stijl. Kleed de ramen en deuren aan met transparante gordijnen of jaloezieën en je zult zien dat het mediterraanse effect steeds meer tot leven komt.

We hopen dat deze blog jou heeft geïnspireerd en helpt met het creëren van een mediterrane stijl in jouw interieur!

Ontdek meer blogs

Producten