Dé belangrijkste interieurtrends van 2024

Dé belangrijkste interieurtrends van 2024

Het jaar 2024 is aangebroken en dit is het perfecte moment om de interieurtrends van dit jaar onder de loep te nemen. Terwijl 2023 gedomineerd werd door lichte kleuren en materialen, maakt 2024 ruimte voor meer kleur en gedurfde combinaties. Als je nieuwsgierig bent naar dé interieurtrends van dit jaar, lees dan snel verder!

Woontrend 1: Natuurlijke invloeden

2024 staat in het teken van natuurlijke invloeden. Hiermee wordt bedoeld dat het steeds populairder wordt om de pracht van de natuur naar binnen te brengen. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke lichte kleuren zoals zacht groen of beige. Bovendien zijn natuurlijke materialen zoals linnen en katoen onmisbaar geworden. Ga langs bij je favoriete tuinwinkel en scoor een paar mooie kamerplanten, want die zijn onmisbaar binnen deze interieurtrend! Vandaag de dag zijn mensen op zoek naar rust en balans en deze woonstijl helpt hier een handje bij.

Woontrend 2: Classic color chique

De woonstijl Classic color chique staat in het teken van luxe en kleur. Klassieke kleuren, luxe materialen en mooie wand- en kroonlijsten zijn niet te missen bij deze woonstijl. Vind jij deze woonstijl helemaal geweldig? Ruil je beige gordijnen om voor nachtblauwe velvet gordijnen en verf de muur in dezelfde kleur. Erfstukken, zoals dat oude kastje van je opa of dat excentrieke tafeltje dat je moeder ooit vond, krijgen door deze stijl een nieuw leven! In de Classic color chique stijl is er ruimte voor veel diversiteit. Moderne meubels worden prachtig aangevuld met warme tapijten en karaktervolle antieke kastjes. Laat je creatieve geest vrij en tover jouw woonruimte om tot een classic color chique paleisje.

Woontrend 3: Ronde vormen

Het is geen woonstijl, maar ronde vormen zien we steeds meer terugkomen als het gaat om interieur. Zo worden rechthoekige tafels ingeruild voor ronde of organische tafels en hoekbanken hebben steeds vaker een ronde afwerking. Langzamerhand verdwijnen de rechte strakke lijnen en maken deze plaats voor ronde en organische lijnen.

Woontrend 4: Modern seventies

Modern seventies. Bij de woonstijl modern seventies draait het om een kleurrijk kleurenpalet en is het de kunst om verschillende materialen en kleuren te combineren met elkaar. In deze woonstijl nemen retro meubelen een prominente plaats in, denk hierbij aan fluwelen banken met houten poten, ronde vormen en opvallende geometrische patronen. Wat deze stijl werkelijk typeert, is de warme en knusse sfeer die ontstaat. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld sfeervolle verlichting toe te voegen, zoals hang- of vloerlampen. Je zult al snel ervaren dat het voor deze woonstijl belangrijk is om over een goede dosis creativiteit te beschikken, aangezien het een kunst is om een harmonieuze balans te vinden tussen moderne- en vintage elementen.

Woontrend 5: Duurzaamheid

Last but not least: een trend waar we niet meer omheen kunnen, die populair is en ook steeds populairder wordt, is duurzaamheid. Hier verstaan we niet alleen een bezoekje aan de vintage winkel onder, maar dit gaat ook verder. Steeds vaker worden meubels gemaakt van gerecyclede producten. Ook geven we steeds meer om de werkomstandigheden waarbij de meubels worden gemaakt. We willen meubels die met liefde zijn gemaakt en niet in vervuilende fabrieken.

Ontdek meer blogs

Producten