Bohemian interieur: natuurlijke warmte en gedurfde creativiteit

Bohemian interieur: natuurlijke warmte en gedurfde creativiteit

We horen het steeds meer: bohemian. Maar wat is dat nu eigenlijk? De Bohemian stijl wordt gekenmerkt door de natuurlijke materialen, knalkleuren en veel prints. Het woord verwijst naar de rondtrekkende groepen zoals de Romani-gemeenschappen en nomaden uit Lapland en Centraal-Azië. In het begin van de negentiende eeuw waren er in de Franse steden groepen die zichzelf bohémien noemden. Ze keken neer op de “gebruikelijke” leefstijl en waren blij met de vrijheid die het rondtrekken ze gaf. Nu, in 2024, staat Bohemian voor een creatieve, kalme manier van je woning inrichten.

Ibiza interieur

De Boho-stijl wordt veel geassocieerd met de Ibiza stijl. Dit heeft te maken met de rustgevende vibe die Ibiza uitstraalt. Op Ibiza worden veel rustige, aardse tinten gebruikt, net zoals in de Bohemian interieurstijl. Het straalt kalmte en warmte uit, wederom waar de Bohemian interieurstijl voor staat. Daarom wordt het in de plaats van Bohemian ook wel de Ibiza interieurstijl genoemd.

Kleurrijk Bohemian

Ben jij nou gek op donkere kleuren? Ga je gang! In de Boho-stijl wordt er veel getolereerd. Kies één hoofdkleur en vul dit aan met kleuraccenten in de vorm van accessoires en meubels. Een kleur die we heel veel zien binnen de Bohemian-stijl is terracotta. Terracotta is een rustige, warme kleur die goed aansluit bij de rustieke en natuurlijke elementen die typerend zijn voor de boho-stijl. Het voegt een gevoel van warmte en gezelligheid toe aan de ruimte en vormt een mooie achtergrond voor de levendige en kleurrijke accenten die vaak worden gebruikt in Bohemian interieurs.

Bordeaux Rood
Terracotta muur

Materialen

In de boho-stijl zijn het de natuurlijke elementen die de boventoon voeren. Natuurlijke materialen dragen bij aan de aardse en organische uitstraling die we willen creëren. Hoewel sommige boho-interieurs materialen kunnen bevatten die niet helemaal natuurlijk zijn; zoals metaal en synthetische stoffen, zijn toch de meeste elementen gericht op natuurlijke texturen en tinten. Natuurlijke materialen zoals hout, rotan, katoen, linnen, jute en keramiek vormen vaak de basis van een bohemian interieur.

Creatieve accessoires

Als puntje op de i, structuren en uitdagende prints. We zien veel geborduurde accessoires als kussens en dekens. De boho-stijl draait echt om creativiteit, dus hier mag je echt de vrije loop in nemen. Ga voor leuke en gewaagde designs en kleed hiermee je interieur leuk aan.

Van rustgevende Ibiza vibes tot levendige kleuren en gedurfde prints, deze stijl kun je aankleden hoe je maar wil. Met natuurlijke materialen en opvallende accessoires creëer je een sfeervolle ruimte in de boho style.

Ontdek meer blogs

Producten