Earthy Chic: tips voor een stijlvol bruin interieur

Earthy Chic: tips voor een stijlvol bruin interieur

Earthy Chic is een woonstijl die wij bij Zen Lifestyle helemaal hebben omarmd. Deze stijl herken je aan de bruintinten in combinatie met natuurlijke materialen. De geliefde bruine kleur is een warme en veelzijdige tint die rust en comfort toevoegt aan elke ruimte. Ben jij benieuwd hoe je deze stijl in huis haalt? In deze blog ontdek je tips voor het creëren van een stijlvol bruin interieur dat perfect past binnen de Earthy Chic trend.

1. Begin met een neutrale basis

Een smaakvol bruin interieur begint met een neutrale basis. Kies voor wanden in zachte tinten zoals crème, beige een zandkleur om een rustige en harmonieuze achtergrond te creëren voor de bruine accenten in de ruimte. De bruine elementen in het interieur zullen met deze neutrale basis opvallen en goed tot hun recht komen, terwijl het ook een gevoel van ruimte en lichtheid behoudt.

2. Speel met verschillende bruintinten

Dimensie is belangrijk. Bruin is een kleur met vele nuances, van warm karamel tot diep mahonie en alles daartussenin. Speel met verschillende bruine tinten om diepte en dimensie toe te voegen aan jouw interieur. Combineer lichtere en donkere tinten bruin voor een gebalanceerde en gelaagde look die visueel interessant is. Hoe doe je dat dan? Door bijvoorbeeld voor een lichtere bank en juist een donkerdere salontafel te gaan. Dat zorgt voor een speelse look!

3. Voeg natuurlijke materialen toe

Een essentieel kenmerk van de Earthy Chic stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Integreer materialen zoals hout, rotan en bamboe in je interieur om een organische en authentieke uitstraling te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige houten eettafel, een rotan stoel of een houten salontafel om de natuurlijke sfeer in huis te brengen.

4. Gebruik textuur voor warmte

Textuur is een krachtig middel om warmte en diepte toe te voegen aan een interieur. Wij zijn fan van verschillende materialen zoals bouclé en fluweel voor een rijke en gelaagde look. Leg bijvoorbeeld een fluffy schapenvacht op de bank of een geweven tapijt op een houten vloer voor een interessante mix van texturen.

5. Breng groen in huis

Naast bruin zijn ook groentinten een belangrijk onderdeel van de Earthy Chic stijl. Voeg planten toe aan je interieur, waardoor je geniet van een frisse sfeer in huis. Kies voor grote kamerplanten zoals varens, montera’s of ficussen om een statement te maken, of plaats kleinere planten zoals cactussen en vetplanten op planken en vensterbanken voor een subtiele groene touch.

6. Verlichting en accessoires

We sluiten het rijtje af met de finishing touch: verlichting en accessoires. Warme en sfeervolle verlichting past het beste bij deze woonstijl, zoals zachte gloeilampen en dimbare lampen. Zo ben je verzekerd van een gezellige sfeer in huis. Voeg vervolgens accessoires toe in aardetinten zoals terracotta, beige en groen om de natuurlijke uitstraling van de ruimte te versterken. Denk aan kussens, plaids, vazen en kaarsjes om de ruimte tot leven te brengen!

Met deze tips kan iedereen een stijlvol bruin interieur creëren dat perfect past bij de Earthy Chic trend. Wil jij graag een interieur waarin je je helemaal thuis voelt, en waarin jouw interieur dromen tot leven komen? Kom eens langs in onze showroom in Wijchen, daar helpen wij je graag bij het realiseren van jouw woonwensen.

Ontdek meer blogs

Producten