Ben jij al bekend met de “Unexpected Red Theory” voor je interieur?

Ben jij al bekend met de “Unexpected Red Theory” voor je interieur?

De "Unexpected Red Theory" is voornamelijk bekend in de fashionwereld, maar ook in de interieurwereld is het erg populair. Wat ermee bedoeld wordt is dat je in een ruimte waar het niet per sé logisch of vanzelfsprekend is een rood item of detail te integreren.

Het effect van de Unexpected Red Theory

De Unexpected Red Theory voegt een energieke uitstraling toe aan een ruimte, waardoor de ruimte meteen tot leven komt. Het gebruik van rood op onverwachte manieren, zoals op grote meubelstukken of als accentmuur, kan een krachtig visueel statement maken. Het trekt direct de aandacht en kan ook op een subtiele manier de ruimte af maken.

Hoe pas je de Unexpected Red Theory toe?

Een van de meest opvallende manieren om de "Unexpected Red" theorie toe te passen, is door te kiezen voor een statement-stuk in rood, zoals een rode bank, fauteuil of kast. Deze toevoeging kan je ruimte direct naar een hoger niveau brengen en creëert een gevoel van drama en luxe.

Een andere manier om de theorie toe te passen is door de muren rood te schilderen. Of misschien is één accentmuur wel al genoeg. Hiermee creëer je een krachtig visueel statement. Dit kan vooral effectief zijn in ruimtes als de woon- of eetkamer, waar iedereen het kan zien. Maar ook op de slaapkamer kan een rode accentmuur heel veel doen.

Ben je nu niet zo toe aan de dramatische statements met rood? Accessoires kunnen ook veel betekenen. Denk aan kussens, lampenkappen, kunstwerken of andere accessoires, alles is welkom in de Unexpected Red Theory.

Waarom werkt het?

Rood is de kleur van vuur en bloed dus wordt het geassocieerd met energie, oorlog, gevaar, kracht, vastberadenheid en ook passie, verlangen en liefde. Rood is een zeer emotioneel intense kleur, dus het pakt direct de aandacht en kleed je ruimte direct aan.

Ben jij geïnspireerd door onze blog? We zien graag hoe jij je creativiteit uit in jouw interieur! Deel je foto’s op instagram en facebook en tag ons!

Ontdek meer blogs