Spelen met contrast: beige eetkamerstoelen

Spelen met contrast: beige eetkamerstoelen

Het kan wel eens een uitdaging zijn om van je eetkamer een samenhangend geheel te maken. Vandaag duiken we in de wereld van contrast, en hoe je dit kunt combineren met je beige eetkamerstoelen.

Zoek contrast in accessoires

Om contrast te creëren met beige eetkamerstoelen kun je gaan spelen met decoratieve accessoires en verschillende elementen. Plaats decoratieve items op tafel, in kleuren als zwart, donkergroen, of rood. Bij decoratieve items kun je denken aan voorbeelden als vazen, kaarshouders, fruitschalen of een leuk schilderij aan de muur! Heb je er al eens aan gedacht om planten te plaatsen in je eetruimte? De groene kleur van planten contrasteert mooi en geeft diepte aan de ruimte in combinatie met de beige kleur van je eetkamerstoelen en zo ontstaat er een gezellige sfeer voor aan tafel.

Texturen

Iets wat niet geheel voor de hand liggend is, maar toch helpt bij het creëren van contrast in jouw eetruimte zijn texturen. Een goed voorbeeld is je eettafel, je bent op zoek naar contrast tussen je beige eetkamerstoelen en de rest van de ruimte, kies dan bij de eettafel bijvoorbeeld voor een unieke vorm, voor een glazen blad, of voor een marmeren blad. Ook kun je bij de eettafel eens kijken naar een houten constructie, in zwart of in een mooie houten kleur. Dit contrasteert erg mooi met de beige kleur van de eetkamerstoelen. Om je tafel helemaal af te stylen kun je nog eens kijken naar een tafelloper met een leuk motief erin. Door te kiezen voor een tafelloper met structuur erin, zoals een geribbeld of geweven patroon, ontstaat er meer diepte in je ruimte en dit is een gewenst effect als het gaat om contrasten.

Verlicht je ruimte

Naast de accessoires en texturen is het van essentieel belang om te kijken naar de juiste verlichting voor je eetkamer als het gaat om het creëren van sfeer en contrast. Het licht heeft niet alleen invloed op de manier hoe we heen ruimte zien, maar ook kan het de waarneming van kleur veranderen en bepaalde elementen accentueren. Zachte verlichting, zoals die van plafondlampen met lampenkappen, zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer, terwijl accentverlichting specifieke elementen in de ruimte kan benadrukken en een krachtig contrast kan creëren. Het slim gebruik maken van licht kan een eetruimte met beige eetkamerstoelen transformeren tot een uitnodigende plek waar je lang blijft zitten.

Door accessoires zorgvuldig uit te zoeken, texturen slim te gebruiken en verlichting goed in te zetten kun je een mooi contrast creëren met beige eetkamerstoelen. Er staat ons nog maar één ding te doen; we wensen je succes met het creëren van een gezellig contrast in jouw eetruimte! Hopelijk zien we je snel in onze showroom, waar we u graag ontvangen en informeren over onze producten.

Ontdek meer blogs

Producten