Wanddecoratie kiezen? Mis deze tips niet!

Wanddecoratie kiezen? Mis deze tips niet!

Zorgvuldig gekozen meubels netjes op hun plaats. Mooie raambekleding opgehangen. Maar dan… die kale muren. Wat doe je daarmee? Voor veel mensen een lastige vraag.

Daarom in dit artikel: tips om de juiste wanddecoratie te kiezen!

1: Waar wil je de decoratie ophangen?

Kijk als eerst eens rond, waar wil je decoratie ophangen? Aan een muur die verder kaal is? Boven de bank, je dressoir of tv-meubel? Of wil je de hal wat sfeer geven met wanddecoratie? Een plaats die vaak vergeten wordt!

2: Wat is een goed formaat?

Als je weet waar je wanddecoratie wilt hangen, is het tijd om er een meetlint bij te pakken. Hoe groot mag het zijn? En dan bedoelen we: hoe groot mag het in totaal zijn? Want het hoeft natuurlijk niet één groot stuk wanddecoratie te zijn. Verschillende items combineren is ook een hele leuke optie.

3: Welke stijl en sfeer wil je?

Wat voor sfeer wil je dat de wanddecoratie brengt? Warmte of vrolijkheid? Een klassieke look, romantisch, speels of stoer? Of ga je juist voor minimalistisch?

Kijk hierbij naar wat bij je interieur past en wat je daar nog aan wilt toevoegen. Misschien is je interieur vrij klassiek en wil je er een speelse touch aan geven. Of is je huis erg minimalistisch en wil je wat warmte toevoegen? Decoratie leent zich hier perfect voor.

Dit lijstje helpt je op weg:

4: Welk materiaal past hierbij?

Denk eens na over welk materiaal je wilt. Dit heeft veel invloed op de sfeer die de wanddecoratie geeft.

Je kan hier echt alle kanten mee op. Veel mensen denken al snel aan standaard canvas. Zeker niks mis mee, maar er zijn veel meer opties om ook eens naar te kijken.

Bijvoorbeeld:

  • Glas
  • Stof (aanrader!)
  • Metaal
  • Hout
  • Aluminium
  • Rotan

5: Welke vormen wil je toevoegen?

Denk ook eens na over de vorm. Veel wanddecoratie is rechthoekig, maar je kan natuurlijk ook voor een andere vorm kiezen. Zeker als je al veel hoekige vormen in huis hebt, is het mooi om iets ronds toe te voegen. Dat breekt al die rechte lijnen lekker op en geeft een speelse twist aan je interieur.

6: Welke kleuren wil je?

De kleuren is natuurlijk ook een belangrijk punt om over na te denken. Welke kleuren heb je al in je interieur? Wil je binnen dit kleurenpallet blijven of wil je juist een opvallend accent toevoegen?

7: Een plank is ook leuk

Vind jij het leuk om je decoratie vaak te veranderen? Wil je makkelijk kunnen spelen met de samenstelling? Dan is het een goed idee om een wandplank op te hangen en daar je decoratie op te zetten. 

Zo kan je gezellig verschillende decoratie items bij elkaar zetten en gemakkelijk afwisselen.

8: Meer licht en ruimte

Heb je een kleine of een wat donkere kamer waar je wanddecoratie voor zoekt? Dan is een grote spiegel een aanrader. Spiegels laten je ruimte namelijk veel groter lijken. En doordat ze licht weerkaatsen, wordt je ruimte ook nog eens minder donker.

Ontdek meer blogs

Producten