Je interieur nooit uit de mode? 8 tijdloze tips

Je interieur nooit uit de mode? 8 tijdloze tips

Wil je een interieur waar je niet snel op uitgekeken raakt? Een interieur dat niet verveeld of uit de mode raakt? Dan is dit het juiste artikel voor jou. Hier vind je acht tips om een tijdloos interieur te creëren waar je jarenlang van geniet.

1: Kies neutrale kleuren voor de basis

Trendkleuren zijn natuurlijk leuk, maar de kans is groot dat je dan over een tijdje weer met de verfroller aan de slag moet. Ga daarom voor neutrale kleuren. Denk aan wit, beige en grijs. Deze zijn perfect voor de basis van je interieur.

2: Investeer in de belangrijkste meubelstukken

Grote meubelstukken aanschaffen? Kies voor kwalitatieve en duurzame meubels die lang meegaan. Ga alleen voor meubels die je echt mooi vindt. Je kan beter minder kopen en voor kwaliteit kiezen, in plaats van meteen veel kopen maar “wegwerpkwaliteit” krijgen.

3: Neem de tijd

Een tijdloos interieur moet groeien en ontwikkelen. Het is meestal niet iets dat je in één keer kunt kopen of inrichten. Neem de tijd om te zoeken naar de dingen die je echt wilt en echt nodig hebt. Maak een wensenlijstje. Neem de tijd om te kiezen. Vermijd impulsaankopen en sale items die je eigenlijk niet écht mooi vindt.

4: Kies voor jouw persoonlijke smaak

Je interieur is geen showroom voor de laatste trends. Als je je vooral door de trends laat leiden, ben je je interieur waarschijnlijk al snel weer beu. Kies daarom alleen voor dingen die echt jouw persoonlijke smaak zijn. Prima natuurlijk als dat overeenkomt met trends. Als de trends maar niet leidend zijn.

een beige interieur
houten meubels

5: Vind jouw smaak met een moodboard

Met alle trends om je heen, kan het best lastig zijn om je eigen smaak te vinden. Hoe kies je uit al dat moois? Een moodboard maken kan je hierbij helpen. Maak een collage met wat jouw aanspreekt als het om interieur gaat. Het makkelijkst is om eerst allerlei afbeeldingen te verzamelen die je mooi vindt, zonder al te kritisch te zijn. Daarna maak je een selectie van de kleuren, stijlelementen en meubels die je het meest aanspreken.

6: Maak het persoonlijk

Echt persoonlijke items zijn tijdloos. Je huis is jouw plek om jezelf te zijn en jouw smaak te laten zien. Maak het daarom persoonlijk. Hoe? Bijvoorbeeld met kunst waar je iets mee hebt, je favoriete boeken, souvenirs van je reizen of foto’s. Het gaat erom dat het jou dierbaar is, dat het voor jou echt iets betekent.

7: Haal hout in huis

Hout brengt gezelligheid en warmte in huis. Het straalt rust uit, zonder saai te zijn. Dat geeft je interieur een fijn gevoel. En hout is natuurlijk van alle tijden. Een houten vloer blijft altijd prachtig. Net zoals een houten eettafel, salontafel of wandkast.

8: Decoreer met planten

Planten gaan absoluut nooit uit de mode. Kleed je interieur daarom aan met planten. Lekker veel groen in huis is ook meteen goed voor de sfeer én de luchtkwaliteit. En wist je dat planten je zelfs productiever kunnen maken?

Ontdek meer blogs

Producten