De voordelen van zwevende tv-meubels: ruimtebesparing en een minimalistische look

De voordelen van zwevende tv-meubels: ruimtebesparing en een minimalistische look

Houd je van strak en modern? Dan is een zwevend tv-meubel een goed idee. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

Wat is een zwevend tv-meubel precies?

Een zwevend tv-meubel is precies wat de naam al zegt: een tv-meubel dat zweeft. Het heeft geen pootjes en staat niet op de grond. Het wordt aan de muur bevestigd.

Waarom kiezen voor een zwevend tv-meubel?

Zwevende tv-meubels zijn erg geliefd. Wij begrijpen wel waarom. Hieronder hebben we vier grote voordelen voor je op een rij gezet.

1: Strak en minimalistisch

Een zwevend tv-meubel geeft je interieur een strakke en moderne uitstraling. Het is ook perfect als je voor een minimalistische look gaat. Maar dat hoeft zeker niet. Als je niet van minimalistisch houdt, kan je het tv-meubel ook op een heel andere manier combineren en stijlen.

2: Bepaal precies de hoogte

Hoe hoog wil jij je tv precies hebben? Dat ligt aan je eigen lengte en de hoogte van je bank. Je wilt dat het midden van de bovenste helft van je tv-scherm op ooghoogte uitkomt. Als je voor zwevend kiest, kan je het meubel precies op de juiste hoogte ophangen.

3: Lekker ruimtelijk

Doordat het meubel niet op de grond staat, lijkt het optisch veel minder ruimte in te nemen. Zo voelt je woonkamer groter aan. Ideaal als de kamer aan de krappe kant is, of als je een open en ruimtelijk gevoel gewoon fijn vindt.

4: Makkelijk schoonmaken

Wat kost het meeste tijd bij het stofzuigen en dweilen? Goed onder alle meubels schoonmaken. Met een zwevend tv-meubel heb je hier geen last van. Je hebt genoeg ruimte om de stofzuiger er even onderdoor te halen zonder dat er pootjes in de weg zitten.

zwevend tv meubel

De nadelen van zwevende tv-meubels

We zijn zeker fan van zwevende tv-meubels, maar we moeten eerlijk zijn: er zijn ook een paar nadelen.

1: Niet iedere muur is geschikt

Een tv-meubel is niet voor iedere woning een goede keuze. Soms kunnen de muren het gewicht van het meubel niet aan. Kies dus alleen voor een zwevend tv-meubel als je zeker weet dat je muren stevig genoeg zijn.

Houd hierbij in gedachten dat de muur niet alleen het gewicht van het meubel zelf aan moet kunnen. Het gewicht van de tv, inhoud van de kastjes en eventuele decoratie komt er nog bij.

2: Niet altijd handig in een huurwoning

In een huurwoning is een zwevend tv-meubel niet altijd een handige keuze. Soms wil de verhuurder niet dat je in de muren boort. En als je verhuist moet je ervoor zorgen dat de muren weer netjes hersteld worden.

3: Niet te verplaatsen

Verander je graag iets aan je interieur? Dan is een zwevend tv-meubel niet ideaal. Je kan het niet zomaar verplaatsen. Als je graag afwisselt, is een standaard tv-meubel met pootjes een stuk handiger.

Hoe bevestig je een zwevend tv-meubel?

Een zwevend tv-meubel bevestig je aan de muur met het ophangsysteem dat er standaard bij zit. Belangrijk hierbij is goed meten en aftekenen, zodat je er zeker van bent dat het meubel netjes recht komt te hangen. Een waterpas is hierbij onmisbaar.

Ontdek meer blogs

Producten