Hoe haal je het voorjaar naar je interieur?

Hoe haal je het voorjaar naar je interieur?

Het voorjaar staat weer voor de deur! Daar worden we vrolijk van. Warmer weer, bloemen en een heleboel frisse kleurtjes. Hoe haal je die vrolijkheid in huis?

In dit artikel 8 tips voor een interieur waar je lentekriebels van krijgt.

1: Kleur

Voorjaar = vrolijke kleuren. Die wil je dus in je interieur gebruiken. Het hoeven zeker geen felle kleuren te zijn als je daar niet van houdt. Pastels zijn bijvoorbeeld ook een goed idee.

Een van de trendkleuren van dit jaar, licht en luchtig blauw, is een perfecte optie. Deze kleur is levendig en vrolijk én heeft een ruimtelijk effect.

Lentekleurtjes kan je toepassen met een lik verf op de muur of met meubelstukken. Wil je gemakkelijk kunnen wisselen? Pas de kleuren dan vooral met accessoires toe. Die vervang je gemakkelijk ieder seizoen.

2: Zomerse stofjes

Gebruik zomerse stofjes. Vervang bijvoorbeeld het wollen dekentje op de bank met een luchtige variant van linnen of katoen. Uiteraard in een lentekleur.

Wil je het groter aanpakken? Dan kan je ook je dikke overgordijnen opbergen tot de herfst zich weer aandient. Vervang ze met luchtige gordijnen of laat ze gewoon weg.

3: Nieuwe kussens

De kussens op je bank hebben een grote impact op de uitstraling van je zithoek én ze zijn ook nog eens makkelijk te vervangen. De perfecte manier om je interieur een lentegevoel te geven dus.

Ga voor kussens of kussenhoezen in kleuren en stoffen die bij het voorjaar passen.

4: Bloemen

Bloemen in huis is altijd een goed idee. En wat geeft er meer een lentesfeertje dan bloemen?

Een vers boeket is natuurlijk het mooiste. Wil je iets wat langer meegaat? Ga dan voor droogbloemen of kunstbloemen van goede kwaliteit.

pastel kleuren en zwarte vitrinekast in het interieur
groene planten in de eethoek

5: Planten

Planten geven je interieur vrolijkheid en rust tegelijk. En dat niet alleen, ze helpen ook nog eens tegen stress en zuiveren de lucht. Meer groen in huis dus!

Heb je ergens een lege hoek? Dan is het mooi om daar een grote plant in een grote pot neer te zetten. Niet zoveel ruimte? Zet dan gewoon wat planten op je dressoir, kast of tafel.

6: Licht

Licht in huis zorgt voor een fris en ruimtelijk gevoel. Dat past helemaal bij de lente en is bovendien goed voor je humeur. Zorg dus dat er lekker veel daglicht binnenkomt.

Dit helpt:

  • Houd je ramen zoveel mogelijk vrij (aan de binnen- én buitenkant).
  • Lichte kleuren op de muren.
  • Voor lichte kleuren kiezen bij grote meubelstukken.
  • Een grote spiegel ophangen.

7: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen in huis zorgen voor dat levendige en frisse gevoel dat bij de lente hoort. Haal deze materialen daarom in huis. Denk aan hout, bamboe, riet, kurk en linnen.

Bijvoorbeeld een bamboe ladder als wandrek, een bijzettafeltje met een houten blad of een vloerlamp met houten poten.

8: Grote voorjaarsschoonmaak

Niet zo leuk als de andere tips, maar wel erg effectief en nuttig: houd een grote voorjaarsschoonmaak. Een lekker fris huis hoort bij het voorjaar.

Tip: poets niet alleen, maar houd ook meteen een grote opruiming. Doe spullen weg die je niet langer nodig hebt. Vrije ruimte in huis geeft een fijn en luchtig gevoel.

Ontdek meer blogs

Producten