7x eetkamertrends

7x eetkamertrends

De eetkamer een beetje het ondergeschoven kindje als het gaat om interieurtrends? Daar lijkt het vaak wel op. Maar vergis je niet: er zijn genoeg trends om in deze ruimte (of hoek) toe te passen.

1: Hout, veel hout

We willen warmte in huis en tegelijkertijd ook rust en eenvoud. Hout is daar het perfecte materiaal voor. Het speelt daarom een belangrijke rol in onze eetkamers.

Daarbij denken we natuurlijk als eerste aan houten eettafels en stoelen. Maar ook een houten vloer is geliefd. Of wat dacht je van houten lambrisering? Dit zien we weer steeds vaker dankzij de retro jaren 70 interieurtrend.

2: Retro jaren 70

Retro is dus weer helemaal terug van weggeweest. Je past dit in je eetkamer toe met de genoemde lambrisering of met:

  • Gezellig en warm terra
  • Donkerbruin hout
  • Meubels en accessoires van kurk
  • Een retro (buffet)kast tegen de muur
  • Retro eetkamerstoelen van Makkii of Dutchbone

3: Mangohout

We noemden hout al, maar mangohout verdient een eigen stukje. Deze houtsoort is warm en stoer tegelijk. En ook belangrijk: het is erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Dat komt doordat het hout een bijproduct is van de mangoteelt. Na verloop van tijd geven de bomen niet genoeg fruit meer en worden ze vervangen. Het hout wordt dan gebruikt om meubels van te maken.

Zwart mangohout

Mangohout heeft van zichzelf een prachtige kleur, maar je kan ook voor zwart mangohout gaan. Dan heb je een echte stoere blikvanger in je eetkamer. De textuur en de nerf van het hout blijft hierbij goed te zien, wat de meubels veel karakter geeft.

Deze ronde eettafel is een goed voorbeeld. Liever een rechthoekige eettafel? Dat kan ook!

mangohouten eettafel
zwart mangohouten eettafel

4: Statement lamp

Lampen zijn niet alleen functioneel, ze zijn ook een stuk aankleding van je ruimte. Dat krijgt steeds meer aandacht. Een van de trends hierbij is statement lampen. Lampen met opvallende designs die meteen je aandacht trekken. 

Qua stijl kan je met een statement lamp allerlei kanten op. Je kan bijvoorbeeld een stoere industriële lamp kiezen van metaal, of juist een lamp van natuurlijk materiaal zoals hout of riet. Het gaat erom dat het een echte blikvanger is.

5: Velours en bouclé

Zachte stoffen zijn niet weg te denken uit de interieurtrends van dit moment. Dit kan je natuurlijk ook heel goed in je eetkamer toepassen, met de bekleding van je stoelen.

Denk bijvoorbeeld aan eetkamerstoelen met zacht velours. Of met de knuffelbare bouclé stof, zoals deze chique met gouden poten of deze stoel met Scandinavisch design.

6: Eetbank

Een eetbank is ook altijd een goed idee. Het is weer eens wat anders dan alleen maar stoelen, staat gezellig én er schuift gemakkelijk iemand extra aan. Een eetbank is in iedere woonstijl thuis. Je kan gaan voor hout, stof of leer. Gek op de zachte stofjes trend? Ga dan voor een eetbank met aaibaar zacht velvet.

Wil je lekker veel zitplaatsen? Overweeg dan eens een eethoekbank.

7: Planten

Planten horen in iedere ruimte thuis, ook in de eetkamer. Heb je een buffetkast of dressoir in de eetkamer staan? Zet hier dan een paar mooie plantenpotten op. Of ga voor een XL plant die je op de vloer zet.

Ontdek meer blogs

Producten