8 tips om een kaal hoekje te stijlen

8 tips om een kaal hoekje te stijlen

Ben je helemaal happy met je woonkamer, behalve met dat ene kale hoekje? Dit artikel is voor jou. Hier vind je 8 tips om een kaal hoekje te stijlen.

1: Een fauteuil

Is het een flinke hoek? Dan is een fauteuil een fijne optie. Een extra zitplaats is altijd welkom en het staat ook nog eens gezellig. Er is altijd wel een fauteuil te vinden die bij jouw woonkamer past. Of kies juist een exemplaar dat niet helemaal aansluit, zodat de stoel er lekker uitspringt. Dat geeft je woonkamer een speelse twist.

Wil je een fauteuil waar je echt perfect in ontspant? Ga dan voor een relaxfauteuil.

2: Een bijzettafel

Een bijzettafel is ook een goede om dat lege hoekje mee op te vullen. Op de tafel zet je gezellige deco neer. Een vaas, planten, kaarsen, een ornament. Het kan allemaal. Een stapel mooie boeken staat ook tof. Of maak er een fotolijsten tafel van. Zet allerlei foto’s, posters en kaarten neer. Liefst in verschillende formaten.

3: Een plantentafel

Je kan die bijzettafel natuurlijk ook vol planten zetten. Groen in huis heeft altijd een fijn effect. Het brengt vrolijkheid en leven in huis, zonder dat de boel druk wordt. En wist je dat planten zelfs een positief effect op je humeur hebben?

Ook hierbij geldt: het is mooi om voor verschillende formaten te gaan als je meerdere planten bij elkaar zet.

plantentafel en wanddecoratie
fauteuil in een kaal hoekje

4: Een hangplant

Wil je liever niets op de vloer zetten, maar dat kale hoekje wel gezellig maken? Ga dan voor een flinke hangplant of een groepje van twee of drie hangplanten bij elkaar. Staat tof en is ook ideaal als je kleine kinderen of huisdieren hebt die je decoratie niet met rust laten.

5: Een grote mand

Ga voor een mooie grote mand om in het lege hoekje te zetten. Het staat nog gezelliger als je een klein tapijtje onder de mand legt. Is één mand te weinig om het hoekje op te vullen? Dan kan je natuurlijk ook voor twee of drie manden gaan. Misschien raad je het al… ook hierbij is het weer een goed idee om voor verschillende groottes te gaan.

6: Wanddecoratie

Vergeet zeker niet om de muur ook aan te kleden. Ga voor een fotomuur, kunst, posters, een wandornament. Net wat jij mooi vindt. Als die muren maar niet zo kaal blijven.

Je kan ook een wandplankje in de hoek ophangen en daar allerlei moois op zetten. Dat is ook handig als je graag afwisselt met je decoratie. Je zet gemakkelijk andere accessoires neer en je kan spelen met de opstelling.

7: Een ladder

Een decoratieladder is ook een hele goede om een kaal hoekje te stijlen. Zet er een leuk lampje op, stal je mooiste boeken uit en voeg ook wat groen toe met een leuke (hang)plant of cactus. Of kleed de ladder aan met een lichtsnoer of lampion. Sfeerverlichting is altijd welkom.

Wil je extra warmte en gezelligheid? Hang dan een zacht dekentje over de ladder.

8: Een speelhoekje

Je kan de hoek natuurlijk ook een functie geven. Als je kleine kinderen hebt, kan je er een speel- of leeshoekje van maken. Tapijtje op de grond, een bak/kast/mand met speelgoed erbij en je bent al klaar.

Ontdek meer blogs

Producten