Marmer in je interieur

Marmer in je interieur

Marmer in je interieur: wat ons betreft altijd een goed idee. Het past bij allerlei woonstijlen en heeft een bijzondere uitstraling. Het oogt chique, maar straalt tegelijkertijd ook rust uit.

Wil jij ook marmer in je interieur? Lees dan onze tips.

Wat is marmer precies?

Marmer is een soort natuursteen met een mooie tekening erin. Dit worden de nerven genoemd. Echt marmer is prachtig, maar er wordt ook ontzettend veel namaak gebruikt. Daar is niks mis mee.

Namaakmarmer van goede kwaliteit is net zo mooi. En vaak is het ook nog eens makkelijker in onderhoud. Dat is vooral handig als je marmer kiest voor items die tegen een stootje moeten kunnen. Bijvoorbeeld marmeren tafels.

Verschillende kleuren marmer

Denk jij bij marmer ook meteen aan wit en grijs? Logisch, deze kleur marmer zien we het meest. Maar er zijn meer opties.

Zwart marmer is bijvoorbeeld perfect voor een klassieke of extravagante look. Ga je liever voor een warme uitstraling? Neem dan bruin marmer.

Wil je juist wat kleur in je interieur? Dat kan ook. Bijvoorbeeld met groen, rood of roze marmer.

Tips voor marmer in je interieur

Marmer in huis kan je op verschillende manieren aanpakken.

1: Marmeren tafels

Een marmeren tafel is een mooie manier om marmer lekker opvallend toe te passen. Marmeren tafels zijn te krijgen in allerlei varianten:

  • marmeren eettafels
  • marmeren salontafels
  • marmeren bijzettafeltjes
  • marmeren sidetables
marmeren tv meubel
marmeren tafel

Wil je een marmeren tafel kopen? Check dan of het echt marmer of namaak is, dat maakt een groot verschil in hoe je met de tafel om moet gaan. Een echt marmeren tafel kan bijvoorbeeld gevoelig zijn voor vlekken.

2: Marmeren kasten

Kan jij juist nog wel een nieuwe kast gebruiken? Dan is dat ook een goede manier om marmer in huis te halen.

Ga bijvoorbeeld voor een toffe combi van marmer en hout: een kast met houten zijkanten en een marmer bovenblad. Krachtige uitstraling gegarandeerd.

3: Marmeren decoratie

Je kan marmer natuurlijk ook met kleinere items toevoegen. Denk aan een kaarsenhouder, een dienblad of een ornament.

Marmer in verschillende woonstijlen

Met welke woonstijl matcht marmer goed? Een heleboel. Hieronder een lijstje met mooie voorbeelden.

1: Marmer in Hotel Chic stijl

Combineer marmer met messing, rijke kleuren en velvet en je hebt de mooie Hotel Chic stijl te pakken. Bij rijke kleuren kan je denken aan donkere en diepe tinten. Bijvoorbeeld donkergroen, donkerblauw, okergeel en aubergine. Het mag bij deze stijl dus best een beetje donker.

2: Marmer in een vintage interieur

Is vintage meer jouw ding? Ga dan voor marmer samen met donkerhouten meubels en warm oranje. Bij deze woonstijl is groen of bruin marmer extra mooi.

3: Marmer in een industrieel interieur

Marmer is elegant en chic. Industrieel is ruw en stoer. Toch gaan deze twee verrassend goed samen. Marmer is ideaal om een industrieel interieur een originele twist te geven.

Door het sombere kleurgebruik in deze woonstijl, valt het marmer ook lekker op. Zo komt het perfect tot zijn recht.

4: Marmer in een minimalistisch interieur

Ook in een minimalistisch interieur is marmer meer dan welkom. Vooral wit en lichtgrijs marmer is geliefd, omdat het perfect samengaat met het rustige kleurenpallet.

Marmer is ook ideaal om het interieur iets extra’s te geven zodat het niet saai wordt, zonder de rustige minimalistische look te verstoren.

Ontdek meer blogs

Producten