5 tips voor het verwijderen van vlekken op je bank!

5 tips voor het verwijderen van vlekken op je bank!

De bank is het middelpunt in de woonkamer en er wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Omdat het bankstel zo vaak wordt gebruikt kan het helaas ook voorkomen dat er wel eens op geknoeid wordt. Wist je dat de meeste vlekken op de bank komen van eten, drinken en vieze schoenen? Verstandig om zo min mogelijk te eten op de bank en de schoenen in de hal alvast uit te trekken. Maar ook dan kan je niet voorkomen dat er vlekken op de bank komen. Hoe maak je deze vlekken nu het beste schoon? In deze blog geef ik jou een aantal handige tips!

vlekken uit bank

1. Stofzuigen

Om de vlek niet groter te maken dan dat deze al is, of geen nieuwe vlekken te creëren, is het verstandig om de bank eerst helemaal kruimel en stofvrij te maken. Dit doe je het snelst met de stofzuiger of kruimeldief. Heb je een bank met losse zit en rugkussens? Haal deze er dan af en zuig ook daar alle kruimels en stof op.

2. Meubelreiniger

Heb je een specifieke vlek op de bank? Deze kan je dan het beste schoonmaken met een meubelreiniger. Om het beste resultaat te krijgen kan je een reiniger kopen die voor jouw bank geschikt is. Dus heb je een stoffen bank? Koop dan een reiniger die vlekken verwijderd op een stoffen bank. Mocht je nou niet direct een reiniger willen kopen? Dan kunnen wij ook een goede afwasmiddel adviseren.

3. Stoomreiniger

Heb je last van meerdere vlekken op de bank? Of heb je juist last van nare geurtjes? Dan is een stoomreiniger waarschijnlijk de beste oplossing om jouw bank weer schoon te krijgen. Niet iedereen heeft een stoomreiniger is huis staan, gelukkig kan je deze bij een bouwmarkt voor een paar tientjes huren. Houdt er wel rekening mee, na het gebruik van een stoomreiniger, dat je een aantal uur of aantal dagen niet op de bank kan zitten vanwege het drogen.

4. Soda

Wil je alleen de bank even opfrissen? Gebruik dan een sopje heet water met een aantal scheppen soda! Je kan dit aanbrengen op de bank met een spons. De bank frist hier erg van op.

5. Wasmachine

Heeft u een bank met hoezen die makkelijk af te ritsen zijn? Dan kunt u deze hoezen wassen in de wasmachine. Is jouw eigen trommel daar te klein voor? Bij veel tankstations vind je wasmachines met grote trommels die wel tot 20 kilo aan kunnen! Eventueel zou je de hoezen ook naar een stomerij kunnen brengen.

Met deze tips hoop ik dat je zelf thuis aan de slag kan gaan en hopelijk snel een vlek vrije en frisse bank in huis hebt staan!

Ontdek meer blogs