Maak jij deze interieurfouten?

Maak jij deze interieurfouten?

Iedereen heeft een eigen smaak en wij zullen dan ook niet snel iets fout noemen. Jouw woning, jij moet het mooi vinden. Toch bespreken we in dit artikel 6 interieurfouten die vaak gemaakt worden. Dingen die gewoon niet handig zijn. Die de uitstraling van je interieur verpesten. Vaak zonder dat je door hebt waardoor het komt dat je interieur niet lekker uit de verf komt.

1: Te kleine meubels

Heb je een redelijk grote woonkamer? Zorg er dan voor dat het formaat van je meubels daar bij past. Ga dus niet voor te klein spul. Dat ziet er al snel vreemd uit. Zet je een kleine bank, een te kleine tafel en ook nog eens een smal kastje neer in een grote ruimte? Dan ziet het er zelfs een beetje popperig uit.

Hetzelfde geldt voor de verhouding tussen je meubels. Zorg dat die klopt. Een acht persoons eettafel en een klein tweezitsbankje gaan niet samen.

2: Te veel woonaccessoires

We snappen het hoor. Er zijn zoveel toffe woonaccessoires. Zie dan maar eens te kiezen. Zeker als je ook nog eens wat krijgt of stukken met speciale herinneringen hebt. Tenzij je gaat voor een maximalistische woonstijl, raden we je aan toch keuzes te maken.

Als je te veel woonaccessoires hebt staan, valt niets meer op. Niets krijgt echt de aandacht. Zo komt die vaas waar je juist zo van houdt niet tot zijn recht. Gun de accessoires de aandacht die ze verdienen.

Natuurlijk hoeft de boel niet de vuilbak in of naar de kringloop. Je kan gewoon een deel opslaan en af en toe afwisselen. Dan geniet je er ook extra van, omdat het weer een beetje als nieuw aanvoelt.

3: Te veel symmetrie

Te veel symmetrie in je interieur? Dan oogt de boel al snel geforceerd. En waarschijnlijk ook een tikje ouderwets. Focus dus niet te veel op symmetrie. Of laat het gewoon helemaal los. Asymmetrische opstellingen maken je interieur lekker levendig.

4: Geen aandacht voor de verlichting

Verlichting krijgt vaak maar weinig aandacht. Terwijl fijne verlichting je interieur zoveel mooier maakt. De sfeer zoveel beter. Maak daarom een goed lichtplan voor je woning. Niet alleen in iedere kamer een hanglamp. Maar ook spotjes en sfeerverlichting.

grote blauwe bank
grote kast

5: Geen aandacht voor de hal

Nog een ondergeschoven kindje: de hal. Dé plek om een goede eerste indruk te maken. En natuurlijk ook om jezelf een fijne thuiskomst te geven. Maak de hal dus een gezellige ruimte. Hoe? Denk aan:

  • Een sidetable
  • Een klein bankje
  • Een dressoir
  • Mooie manden
  • Wanddecoratie
  • Een grote spiegel
  • Een mooi kleurtje op de muur
  • En natuurlijk: goede verlichting

Heb je een lekker ruime hal? Dan is een fauteuil ook een geweldig idee.

6: Alle meubels tegen de muur

Als je een krappe woning hebt, ontkom je er soms niet aan. Maar heb je de ruimte? Gebruik die dan. Zet je meubels niet allemaal tegen de muur. Er zijn zoveel mooiere opstellingen. Je meubels los van de muur zetten kan de hele sfeer van de kamer veranderen. En je interieur meer karakter geven.

Een goede om los van de muur te zetten is de bank. Zet deze eens anders neer. Creëer zo een gezellige zithoek. Zeker met een hoekbank of een elementenbank is dit al snel een succes. Wil je een luxe uitstraling? Zet dan een sidetable tegen de achterkant van de bank.

Ontdek meer blogs